LUCIE zahraje v Poděbradech hlavně skladby s videoklipy (+ videoklip)

Vydáno: 27.07.2017 12:17 - Jaroslav Špulák

Na jaře to nebylo to v plánu, ale stane se. Jediný letošní koncert v České republice (v červnu vystoupila v Trnavě na Slovensku) a rovněž poslední vystoupení před návratem s novým albem v příštím roce připravuje na konec prázdnin skupina LUCIE. 24. srpna vystoupí ve 21 hodin na Stadionu FK Bohemia v Poděbradech v rámci Mezinárodního festivalu filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK PODĚBRADY.
Do speciálního programu zařadí především nejznámější skladby, ke kterým vznikly videoklipy. Nebude chybět ani Amerika, která se stala ústřední písní stejnojmenného filmu režiséra Vladimíra Michálka. Její videoklip připomínáme níže.
„Půjde o jedinečný koncert Lucie, který se nebude nikdy opakovat. Program připravujeme speciálně pro tuto příležitost a bude odlišný od našich loňských koncertů. Díky tomu, že se zaměřujeme na klipové písničky a ty, jež zazněly ve filmech, se dá říci, že to bude takové Best Of Lucie, ale trochu netradičně pojaté,“ říká ředitel festivalu Soundtrack Poděbrady a současně klávesista LUCIE Michal Dvořák.
Koncert bude výjimečný i tím, že na něm kapela předá historicky první festivalovou cenu Soundtracku Poděbrady Radimovi Hladíkovi in memoriam. Ocenění za legendárního hudebníka a kapelníka Blue Effectu převezme jeho syn Radim Hladík jr.
„S Radimem nás pojí dlouholeté přátelství, zároveň jsme se celou naši kariéru potkávali i pracovně,“ říká Michal Dvořák. Naráží například na to, že David Koller byl v osmdesátých letech členem Blue Effektu, nebo na Hladíkovo koncertní i studiové hostování s Lucií, včetně nahrávání kytar do soundtracku k Americe.
„Tím, že cenu převezme Radimův syn, jinak přední filmový zvukař, se kruh uzavře. Radim mladší totiž rovněž spolupracoval na Americe nebo jsme spolu dělali třeba na hudbě k snímku Zapomenuté světlo,“ dodává Dvořák.  

Lucie - Amerika



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení