D. RIPPER: Zatím hrají v okolí svého bydliště, ale chtějí dál

Vydáno: 20.08.2017 22:02 - Jaroslav Špulák

D. RIPPER je služebně velmi mladá kapela. Na svět oficiálně přišla první prosincový den roku 2016. A připravená, protože debutové album „Druhá šance“ poslala svým fanouškům v únoru letošního roku. O vimperské formaci vypráví kytarista Ondřej Kroupa

Jak vznikl název vaší kapely?
Měli jsme připravenou spoustu názvů, pro případ, že by se někomu z kapely nějaká varianta nelíbila. Mezi nimi bylo i The Ripper. Jelikož jsme Češi, tak jsme anglické the přepsali na D. Takhle nějak jsme se dopracovali k finální podobě názvu.

Jaké jsou ohlasy na vaše debutové album „Druhá šance“?
Ohlasy máme zatím velmi kladné, což nás příjemně překvapuje. Doufali jsme, že by se album mohlo lidem líbit, ale s tolika kladnými ohlasy jsme asi na začátek nepočítali. Takže můžeme říct, že je to pro nás rozhodně úspěch.

Které kapely jsou vám v tvorbě vzorem a proč?
Tady nedokážu říct přímo vzor v oblasti naší tvorby. Snažíme se realizovat svoje nápady, a to se nám zatím daří. Samozřejmě máme spoustu hudebních vzorů, ať už jsou to například ARAKAIN nebo DYMYTRY. To jsou všechno skvělí muzikanti.

Můžete nějak přiblížit filozofii vašich textů?
Většina našich textů má filozofii v životních zkušenostech nebo prostě jen v obyčejných věcech kolem nás.

Jste kapela na začátku kariéry. Jak moc se vám daří koncertovat a jak na vás reagují diváci?
Jelikož nejsme tak výrazně známá kapela, hrajeme koncerty především v okolí svého bydliště, kde už máme zkušenosti s několika akcemi. Jinak že bychom jezdili na koncerty po celé republice, to zatím ne. Diváci na nás reagují různě. Někde je publikum super, někde lidi na koncerty nechodí. Ale to je všude, určitě ne jenom u nás.

Jaké jsou vaše plány do budoucna?
Chtěli bychom co nejvíce hrát. Každá odehraná akce nás posouvá dál, a to se samozřejmě projevuje na kvalitě vystoupení. Určitě plánujeme další tvorbu, protože nápady na písničky máme pořád. Můžeme tedy s předstihem říct, že album „Druhá šance“ rozhodně není naše poslední.

Vznik: 2016
Místo: Vimperk
Styl: progressive-hard rock
Zajímavost: Debutové album vydali dva měsíce po svém vzniku

Diskografie
2017 Druhá šance

Sestava
Radka Kahudová - zpěv
Tomáš Vozobule – kytara
Ondřej Kroupa – kytara
Dominik Vozobule – baskytara
Ondřej Novák - bicí

D. Ripper - Déšť



 

 

 

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení