CRITICAL ACCLAIM: Máme rádi výzvy

Vydáno: 24.08.2017 08:02 - Jaroslav Špulák

CRITICAL ACCLAIM se po dva roky starém debutu připomněli v květnu silným singlem „Scream To The Silence“. Signalizuje, že se kapela intenzivně chystá k realizaci druhé desky, kterou by chtěla vydat příští rok. Na otázky odpověděl zpěvák Petr Kadlec.

V květnu jste vydali singl „Scream To The Silence“. Je pro vaše aktuální hudební přemýšlení charakteristický?
Tuto skladbu jsme vybrali z toho důvodu, že je pro nás asi nejsilnější, jakou jsme zatím udělali. Je to ten typ songu, na který nikdy nezapomeneme, vypovídá o skutečných událostech, ze kterých jsem se vypsal. Po zvukové stránce jsme se chtěli oproti naší první desce posunout dál a ukázat, kam se chceme posouvat.

Ta skladba je ukázkou z chystaného druhého alba. V jakém stádiu je jeho příprava?
Nacházíme se přesně v půlce. Máme hotových šest songů, na sedmém se pracuje. Zatím to vypadá velice různorodě, agresivnější songy střídají ty klidnější a melodičtější. Nicméně si zakládáme na tom, aby každá z písní měla hitový potenciál, a hlavně je chceme zvukově více prošpikovat, ať už elektronikou nebo pro nás novými prvky.

Budou v nových textech témata, která jsou si nějak blízká, jsou nějak spojená?
Ještě před psaním nových věcí jsme si řekli, že chceme novou desku osobnější. Zatím to vypadá na ty texty ze života, které se nás přímo dotýkají. Když mi dojde inspirace, chodím více mezi lidi a zjišťuju i jejich příběhy, o které se semnou podělí. Naposledy jsem byl asi šest hodin na pražské Náplavce a za tu dobu jsem tam napsal jeden ze songů, který je svou podstatou také velice silný.

Vaše texty jsou v angličtině. Pokusili jste se je někdy napsat česky?
Tuto otázku dostáváme velice často. Odpověď je vždy taková, že zatím v češtině nic nechystáme. Není to proto, že bychom neměli češtinu jako náš rodný jazyk rádi, ale pro naši hudbu je zkrátka angličtina lepší a zpěvnější. Chápeme, že z toho důvodu máme cestu k českým fanouškům o něco trnitější, ale máme rádi výzvy, a tato nás bude nejspíš provázet vždycky.

CRITICAL ACCLAIM existují od roku 2014. Proměnila se za ty tři roky vaše hudba?
Naše první deska „Taste of Ink“ z roku 2015 je naše dítě. Navždy pro nás bude ta zásadní, protože byla první a máme ji moc rádi. Dělali jsme na ní více než rok a hraní songů živě je pro nás pokaždé super zážitek. Nicméně nechceme zůstat na místě, a jak jsem již říkal, hlavně po zvukové stránce se chceme posunout. Proto jsme i pro novou desku zvolili nahrávání ve studiu Bomb Jack u Vaška Dreiseitla, který nám i pomáhá s produkcí. Sedli jsme si i jako lidi.

Jaké jsou vaše nejbližší plány?
Kromě tvorby nových věcí chceme na podzim stihnout co nejvíce koncertů napříč republikou. Od léta nám v tom pomáhá neviditelný šestý člen kapely, manažerka Veronika Dawidovicz, a od této spolupráce si slibujeme snad mnoho živého hraní, protože hrát před lidmi a pro lidi je ta nejlepší věc, jakou může muzikant zažít.

Vznik: 2014
Místo: Přerov
Styl: crossover
Zajímavost: Jsou v půlce příprav skladeb na další album

Diskografie
2015 Taste of Ink

Sestava
Petr Kadlec – zpěv
Jamie Oswald Skácelík kytara
Stanislav William Bárta - kytara
David Kutěj – baskytara
Ondřej Štěpánek – bicí

Critical Acclaim - Rotten Roses



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení