Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
ASTAROTH: Třeba po nás budou děvčata házet podprsenky

ASTAROTH: Třeba po nás budou děvčata házet podprsenky (+ video)

Vydáno: 31.08.2017 08:17 v sekci Tuzemské Podhoubí - Jaroslav Špulák

Po pěti letech existence hodlají krnovští ASTAROTH na podzim konečně vydat svůj debut. S jeho dokončením finišují a současně už myslí i na další desku. Jejich styl se vyvíjí, jejich chuť prosadit se je velká. Na otázky odpověděl bubeník Mordus.

Pět let existence hodláte oslavit prvním albem. V jakém stádiu je jeho nahrávání?
Nahrávání pokračuje skvěle, v podstatě nás čeká už jen práce na střihu skladeb a mastering. Takže plánované vydání kolem letošního podzimu vidíme reálně. Kromě skladeb taky pracujeme na vzhledu obalu, myslím si, že bude stát za to si naše CD vystavit na viditelné místo… (smích)

V poslední době jste se odklonili od death-blacku více k melodičtějšímu metalu. Budou skladby na desce v tom duchu, anebo se vrátíte i ke starším?
Na albu bude pár nových skladeb, ale i starých v novém kabátě. Byla by totiž škoda některé starší na CD nemít. Navíc změna stylu a hudební směr, kterým se chceme dále vinout, bude znát až na dalším albu, na kterém jsme mimochodem začali již pracovat. I když zatím jen ve zkušebně, ale připravené máme tři songy a album by od první skladby po poslední mělo textově i atmosféricky být jako jeden velký příběh. Ale nebudeme předbíhat.

Přijali vaši skalní fanoušci ten posun?
Spousta lidí si nové písničky pochvaluje, zejména „Běse“. Sami jsme si všimli, že na koncertech lidé i zpívají jeho text, což nás těší. Ale tolik možností koncertovat jsme zatím právě kvůli práci na albu neměli, snad se to změní. S CD plánujeme od podzimu mini turné s představením placky po celé České republice, mimo jiné i se spoustou dalších památečních blbinek.

Můžete přiblížit, co lze od vašeho debutu čekat?
Těžko říct, my budeme mít radost, že máme hotovo a po tolika letech si budeme moci do přihrádky vložit CD s naší tvorbou. Druhá otázka je, co na to lidé. Doufáme, že je naše tvorba zaujme, budou nás nosit na tričkách, děvčata po nás budou házet podprsenky na hromadě koncertů a v mobilech mít jako vyzvánění „Bestii“.

Spojuje něco témata vašich textů?
Od počátku jsem měl odpor k náboženstvím, takže téma našich textů spojuje buď zaobalená, nebo narovinu vyřčená nenávist k tomuto největšímu světovému zlu zaobaleném v roušce toho nejvyššího dobra. Často se nás lidé ptají, jak můžeme zpívat o znásilňování malých chlapečků knězi. Já jim ale dokola vysvětluji, že to není naše ideální představa o skvěle prožitém víkendu, ale realita, na kterou je třeba upozornit. Však všichni čteme noviny.

Natočíte k albu nějaký videoklip?
Klip je také v plánu, dolaďujeme i naši koncertní image, která by v klipu měla být použita v celé své kráse. Každopádně ke klipu potřebujeme ponuré prostředí a k tomu nejlépe i počasí, takže natáčení si pomalu, ale jistě domlouváme na letošní podzim, aby se lidé mohli i po vydání CD těšit na nějakou další věc od ASTAROTH.

Vznik: 2012
Místo: Krnov
Styl: melodický metal
Zajímavost: V textech vyjadřují i odpor k náboženství

Sestava
Petr – zpěv
Dan – kytara
Míra - baskytara
Mordus - bicí

Astaroth - Smrt
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
INNERSPHERE - In the Shadow of the Sun INNERSPHERE - In the Shadow of the Sun
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Recenze
SMILE MUSIC RECORDS – 47:49, melodic death metal... číst dále
GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Aktuality
Předtím, než Goofy Cow vyjedou z České republiky a vydají se na svou květnovou tour po jižní Evropě, představují nový singl "Live And Let Die". Jeho hlavním motivem je nutnost hledět vpřed, nikoliv do minulosti. Skladba se hlouběji... číst dále
CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Split sami se sebou na svém třetím řadovém albu Svobodě na stopě vydali rožnovští CHOROBOPOP. Zkušení hudebníci Daniel Stibor (Ctib), Pavel Zajíc (Zay) a Petr Gojtka (Keč) se na desce vrátili ke svým punkovým kořenům a zárove... číst dále
PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Osm měsíců od alba "Absolutno" přichází pivně didaktický spolek PAČESS s novým materiálem, který dostal název "Katechismus". Bára Basiková se usadila v kapele a nutno podotknout, že jí tato pozice svědčí. "Písně na tuhle desku... číst dále
ERELEY představují plody ze své zahrádky ERELEY představují plody ze své zahrádky
Vydáno: 17.04.2024 v sekci Aktuality
ERELEY chystají na poslední květnový den vydání alba "Garden", jehož vydání budou mít na starosti italští WormHoleDeath. U příležitosti podpisu smlouvy ERELEY představili videoklip ke skladbě "Symphony of Hell". Do vydání alba... číst dále