MYDY RABYCAD na vlně úspěchu. Představují klip k singlu Yellow

Vydáno: 24.09.2017 12:22 - Jaroslav Špulák

Česká skupina MYDY RABYCAD se nadále posunuje na vlně úspěchu, který promlouvá jak do historie kapely, tak do osobních příběhů jejích členů. V první polovině července absolvovala severoamerickém turné a k němu přidala další vystoupení na festivalech v zahraničí, ale i doma. V srpnu dokončila své v pořadí třetí řadové album, které pojmenovala M.Y.D.Y. Vyjde na sklonku října.
Kolekci nyní předznamenává singl Yellow s klipem natočeným v ulicích nočního kanadského Montrealu. Stojí za ním režisér Vladimír Jedlička se svým americkým kameramanem Oscarem Loboem.
„Yellow je pro mě snad nejspontánnější skladba z celé desky. Nejen proto, že příběh, o kterém vypráví, se skutečně odehrál během natáčení alba. Ta písnička si přišla i pro mě,” říká trochu tajemně zpěvačka Žofie Dařbujánová, autorka textu. „Když se vás partner jednou zbaví, je to navždy. Takové rozhodnutí je nezvratné.”
Podzimní vydání celého alba M.Y.D.Y., na kterém bude nejenom písnička Yellow, ale i ty natočené v berlínských Red Bull Studios, doprovodí kapela tuzemskými i zahraničními koncerty. Slavnostní křest proběhne 9. listopadu v pražském Lucerna Music Baru. Mydy Rabycad chystají řadu překvapení a podpoří je kapela Noisy Pots, mísící originálním způsobem elektroniku se zvuky barelů, hrnců a jiného domácího vybavení.
Kromě zpěvačky Žofie Dařbujánové tvoří MYDY RABYCAD kapelník a elektronický mág Nèro Scartch, saxofonista Mikuláš Pejcha a basista Jan Drábek. Zvuk dotváří dnes již zcela nepostradatelní stálí hosté: bubeník a producent Tomáš Konůpka, kytarista Ondřej Slánský a manažer a zvukař Petr „Kužel“ Blažek.

Mydy Rabycad - Yellow




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení