IMODIUM vydalo své nejrockovější album. Jmenuje se Element (+ lyric video)

Vydáno: 29.09.2017 14:05 - Jaroslav Špulák

Začalo to letos v únoru, kdy skupina IMODIUM vydala jako návnadu na nové album písničku Proud s hostujícím Michalem Skořepou. Byla jiná než všechny její předešlé. Kapela v ní použila zvukové veletoče, kterým se dosud vyhýbala. Reakce fanoušků nicméně byly rozděleny zhruba na dvě poloviny. Jedna byla nadšená, druhá zaskočená. Na středečním představení desky v supraphonském Musicpointu přitom prozradil zpěvák a kytarista Thom, že se do podobného „experimentování“ chtěl pustit již v na předešlé desce Valerie. Tehdy k tomu ale prý ještě neměl odvahu.
V červnu pak kapela představila písničku Spirit, ve které významně hostuje raperka Sharkass. Ta skladba fanoušky kapely nadchla, jak bylo patrné z reakcí na sociálních sítích. Není divu. Je to silná, skoro až stadiónová melodie, která v tom nejlepším smyslu slova navazuje například na písně Valerie nebo Nad Berlínem z minulého alba.
V pátek 29. září vyšlo album Element celé. O dva dny dříve je kapela při představení označila jako své nejenergičtější, a na místě je dodat, že je i nejrockovější. Je také nejbarevnější, jsou na něm tematicky široce rozprostřené texty, ve velmi dobré hlasové formě se na něm představuje zpěvák Thom, je zvukově sofistikované a lze o něm říct, že nese to, co by se dalo nazvat charakteristickým zvukem skupiny IMODIUM. Když všechna tato pozitiva sečteme, lze směle konstatovat, že je to nejlepší album, jaké skupina IMODIUM vydala.
Podle Thoma se na charakteru nahrávky zásadně podepsalo místo, na kterém vznikla, tedy nové nahrávací studio v klášteře v Broumově, městě, kde IMODIUM přišlo v roce 2000 na svět. „Ve chvíli, kdy se nám sesypal původní koncept nahrávání, někdo zmínil to, že v našem rodném městě vzniklo na dost atypickém místě studio. Vlilo nám to krev do žil a vytrhlo nás z letargie, z opakujícího se procesu. To klášterní prostředí se musí zažít. Nečekejte žádnou modlitebnu v rohu a Ježíše Krista na druhé straně. Je to běžné, moderní nahrávací studio. Jde však o to, co se s vámi děje v momentě, kdy z něj vylezete. To je vždycky daleko důležitější,“ přiblížil Thom.
Již 5. října začne koncertní turné IMODIA k novému albu. V roli hosta se na něm představí skupina Stroy.

Imodium - Element Tour 2017
 5. 10. Brno, Melodka
13. 10. Chrudim, R klub
14. 10. Lanškroun, Apollo
20. 10. Jindřichův Hradec, Lucky Pery Club
21. 10. Tábor, KC Milenium
26. 10. Praha, Rock Café
28. 10. Broumov, KD
 3. 11. Kladno, Poldofka
 4. 11. Český Krumlov, FabriČKa
10. 11. Jihlava, SOUL Music Club
11. 11. Uherské Hradiště, Klub Mír
23. 11. Hradec Králové, AC Klub
24. 11. Kutná Hora, Česká 1 Music Club
25. 11. Plzeň, Buena Vista Club

Imodium - Divoká řeka (lyric video)


 

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení