BETWEEN THE PLANETS: Výlet do hutných ambientních sfér (+ singl)

Vydáno: 03.10.2017 12:19 - Jaroslav Špulák

V těchto dnech vydávají pražští ambient-mathcoreoví BETWEEN THE PLANETS své druhé album. Ponese název „Of Inner Sight“ a je následovníkem čtyři roky starého debutu „Immersion Into The Unknown”. Pakliže však byla prvotina hudebním one man projektem, následovník už je počinem regulérní kapely.
„První desku jsem si nahrál sám ve svém domácím studiu. V roce 2014 se z BETWEEN THE PLANETS stala kapela. Začali jsme hrát naživo a stejně tak jsme natáčeli i druhou desku. Hudba ovšem dál zůstává v mé režii,“ vysvětlil zakladatel formace, kytarista Martin „Spacosh“ Peřina.
Na prvním albu není zpěv, je postavené pouze na hudební mase a náladách, které ve svých aranžích přináší. Na další desce bude ke slyšení rovněž instrumentální hudba. „Ve dvou skladbách jsou sice hlasy, ale nenesou text, nýbrž mají v podstatě funkci dalšího nástroje. Nazpívala je Barbora Mochowa. Hostují ještě violoncellista Karel Žďárský a norský saxofonista Jorgen Munkeby z kapely Shining,“ dodává Peřina.
Hudba BETWEEN THE PLANETS je velmi sofistikovaná a současně hutná. Vzniká dalším rozvíjením určitého autorského pocitu a následného záměru. „Je skvělé, když se tu atmosféru na koncertech podaří lidem zprostředkovat přesně tak, jak byla zamýšlena. Většinou se na ně přenese,“ uzavřel představení kapely Peřina.
Kromě něho v sestavě jsou baskytarista Adam Palma a bubeník Filip Kittnar.

Between The Planets - The Avalanches



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení