Smyčcové duo NO AMBITION se ptá ve skladbě Him na existenci Boha (+ videoklip)

Vydáno: 16.10.2017 13:03 - Jaroslav Špulák

NO AMBITION je mladé brněnské smyčcové duo, které se zpočátku věnovalo nahrávání coververzí slavných skladeb ve vlastní úpravě a natáčení nízkorozpočtových videoklipů. Nedávno ale zveřejnilo první autorskou písničku Him na představilo k ní i klip. Jeden ze členů kapely, hráč na cello Michal Tuček, odpověděl na tři otázky.

S jakou ambicí vznikli NO AMBITION?
Nahrávat žánrově rozmanitou převzatou i autorskou hudbu na převážně smyčcové nástroje a ke každé natočit videoklip. 

Jaký je příběh skladby a klipu Him?
Protože jsme po pár natočených instrumentálních coverech chtěli zkusit udělat vlastní skladbu a se zpěvem, oslovili jsme zpěvačku Terezu Malou, která s námi před lety působila v kapele Clawed Forehead. Vybrali jsme její píseň, která ležela v šuplíku delší dobu, a přepracovali ji do dnešní podoby. Při natáčení videoklipu za kamerou stál fotograf Ľuboš Šanoba a poprvé jsme spolupracovali s Martinou Shadloo, která ztvárnila taneční choreografii. Se všemi něco do budoucna opět chystáme. Skladba Him nastoluje otázku, zda existuje bůh, nebo si ho lidé vymysleli? A dává na ni nejednoznačnou odpověď.

Zůstanete nadále smyčcové duo s hostující zpěvačkou, anebo jsou jiné plány?
Chceme zůstat smyčcovým duem a spolupracovat na dalších skladbách s více hosty, které jednou přizveme i na koncerty. Doufáme také, že nás osloví zajímavě kapely, které by chtěly slyšet smyčce ve svých skladbách. 

No Ambition - Him

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení