RIVIERA PLAYBOYZ: Dravost se v letech a změnách neztratila

Vydáno: 18.10.2017 11:24 - Jaroslav Špulák

Na konci devadesátých let vstoupila pražská nu-metal-hardcoreová RIVIERA PALYBOYZ na klubovou scénu velmi rázně. Poutala na sebe pozornost energickou hudbou, přesvědčivou pódiovou prezentací a koneckonců i albem „Oko zla“, jež vyšlo v roce 2003. Bylo přijato s nadšením, nicméně kapela se v dalších letech tak trochu vytratila.
„V začátcích za námi stála velká firma, která nám mimo jiné zařídila turné se skupinou KABÁT i hraní na velkých festivalech. Žánrově jsme ale spíš menšinoví a navíc jsme nebyli ochotni přistoupit na nátlaky týkající se příklonu k větší komerčnosti. Rozešli jsme se tedy, každý šel svou cestou, a protože si od té doby děláme všechno sami, není to už tak jednoduché,“ řekl kytarista Wozzejk.
V mezičase RIVIERA PLAYBOYZ stále hrála, nicméně její druhé album „Nesmažto“ vyjde až letos v listopadu. Osmého toho měsíce bude pokřtěno v pražském klubu Vagon. „Původně jsme ho plánovali už na rok 2014, ale nebyli jsme si tenkrát ještě jistí, jestli si za ním vůbec stoprocentně stojíme. Navíc docházelo k personálním změnám, a tak jsme se rozhodli nespěchat a dotáhnout finální podobu desky tak, jak si představujeme,“ vysvětlil Wozzejk.
Už v roce 2014 zveřejnili skladby „Nářkupán“ (tehdy ještě pod názvem „WH-NP“) a „Terorista“. Obě jsou prý pro novinku charakteristické, čili přinášejí stále dravý kytarový sound i české texty. „Čeština bude ve všech nových skladbách vyjma hostujícího rapování v jedné z nich,“ prozradil Wozzejk.
Kromě něho jsou v Riviera Playboyz zpěvák Mulén, kytarista Yenda, baskytarista Guláš a bubeník Bráška.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení