LONGITAL představují animovaný klip, který korunuje studium jeho autorky

Vydáno: 06.11.2017 11:48 - Jaroslav Špulák

Skladba Spokojná a sýta z aktuálního alba slovenské skupiny LONGITAL Divoko se dočkala vizuálního ztvárnění. Animovaný videoklip vytvořila režisérka a animátorka Michaela Mašánová, studentka v ateliéru animované tvorby na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně.
Videoklip je druhou úspěšnou spoluprací mezi skupinou a talentovanou vizuální umělkyní, která jím ukončila bakalářskou část svého studia. První společné dílo LONGITAL a Mašánové bylo animované video ke skladbě Zlatá a autorka jím tehdy také udělala tečku za studiem, to ještě na střední umělecké škole. Její práce byla vyhodnocena jako nejlepší v ročníku.
„Písnička začala vznikat kdysi dávno při práci na soundtracku pro české divadlo Continuo a později se ocitla v animovaném filmu Snieh. Když se ke mně vrátila, stále ještě neměla text. Já jen chodila po ulicích, zpívala jsem si ten motiv a čekala, co přijde. A najednou mi v hlavě začala hrát Spokojná a sýta, stále dokola. Začala jsem to téma zkoumat a dospěla jsem k závěru, že není špatné,“ prozradila slovenským médiím zpěvačka Shina.
Longital - Spokojná a sýta



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení