CHINASKI v novém klipu sledovali desetiletou proměnu fanynek

Vydáno: 07.11.2017 09:22 - Czech Blade

Srovnávací fotografie, které dokumentují, jak se v čase mění místa nebo lidé, patří mezi oblíbené rubriky v novinách a časopisech a lidé si je rádi kupují i v knižních vydáních. Na tomto fenoménu nyní postavila klip kapela CHINASKI.
Kvůli obrazovému ztvárnění nového singlu Potkal jsem tě po letech před časem zveřejnila na facebooku výzvu, že shání do videoklipu komparzistky, a poprosila zájemkyně o deset let staré fotografie. Ze stovek nabídek jich nakonec vybrala patnáct. Fanynky se pak pod rukama vizážistek změnily na jeden den na herečky a jejich desetiletou proměnu obrazově ztvárnil režisér Adam Skála.
Námět klipu Potkal jsem tě po letech, který ukazuje proměnu dívek v ženy, skvěle rezonuje s textem písně. „Ten je o setkání, které se může poštěstit každému z nás. Potkáte svoji dávnou lásku, vybaví se vám zaprášené vzpomínky, přemýšlíte, jaké to tehdy bylo a jak po těch letech znovu začít rozhovor,“ popisuje zpěvák CHINASKI Michal Malátný.
Podle režiséra Adama Skály přinesla každá z fanynek na natáčení příběh vlastního života. „To je pro režiséra unikátní materiál. Říct, že ty nejzajímavější příběhy píše život sám, je sice klišé, ale každé klišé má kořeny v pravdě. Pro celý tým bylo navíc velkou radostí pracovat ve videoklipu s opravdovými lidmi místo umělých postav,“ popisuje režisér Skála, který se podle svých slov snažil vyhnout jakékoliv obrazové okázalosti.
„Klip je o patnácti dámách, které se nám nebály odhalit a podělit o svůj životní příběh. Nejlépe se nám ho podařilo zachytit na fotkách z přirozeného prostředí, kde je vidět nezastavitelné plynutí času v několika sekundách obrazu. Za deset let se neproměnily jen aktérky, ale i prostředí okolo nich,“ doplňuje.
Skladba Potkal jsem tě po letech z aktuálního alba Není nám do pláče je součástí playlistu právě probíhajícího halového turné a zazní také na zbrusu nových festivalech Přehrady Fest, které se uskuteční 20. – 21. července na Slapech a 3. – 4. srpna na Vranově a jejichž patronem jsou Chinaski. Dvoudenní akce je prvním českým putovním festivalem u vody a je určená pro celé rodiny. V krásném prostředí kempů na slapské a vranovské přehradě zakotví nejen české kapely, ale i divadelní soubory.
Kromě toho budou Chinaski v létě i páteční hvězdou letní festivalové tour Létofest. Na osm zastávek kapela přiveze halový mejdan, se kterým aktuálně objíždí vyprodané hokejové arény. Umožní jí to v rámci festivalů neviděné pětatřicet metrů široké pódium, které dovolí přenést nejvýpravnější show skupiny i pod širé nebe.  

Chinaski - Potkal jsem tě po letech



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení