THE ARCANE LEGACY: Křižácké písně

Vydáno: 10.11.2017 10:04 - Jaroslav Špulák

THE ARCANE LEGACY se dali dohromady o prázdninách roku 2016. Rok poté absolvovali první koncert, když předtím stihli připravit demosnímek s prvními skladbami. Jdou po cestě symfonického metalu a ze zvuku dosud prezentovaných skladeb je patrný jasný záměr.
„Nějaký čas jsem skládal vlastní skladby a kapelu jsem založil proto, abych je mohl prezentovat,“ vysvětlil kytarista a zpěvák Jan Langfelner. „Hráli jsme spolu už na ZUŠce, takže je to takové naše pokračování. Já navíc hrál ještě v Green Day Revival.“
NIGHTWISH a EPICA jsou jeho srdcovky, které jej inspirují nejvíce. Důležitý je pro něho i ženský zpěv. Hlavním tématem textů jsou křižáci a chystané první album kapely, které se začne nahrávat příští rok na podzim, by mělo být tematické. „Zajímám se o historii a s některými spoluhráči se věnujeme i historickému šermu,“ podotkl Langfelner.
První koncert odehráli letos v červnu na náměstí ve Dvoře Králové. „Povedl se nám, máme z něho i záznam. Reakce lidí byly velmi kladné, což nás motivovalo,“ konstatoval bubeník Jan Mostecký.
Baskytarista Tomáš Lev dodal: „V současné době máme repertoár zhruba na hodinu. Mysleli jsme si, že bychom si mohli víc zahrát letos o prázdninách, ale všichni jsme vyrazili na brigády, takže jsme se v podstatě ani pořádně nesešli. Od podzimu začínáme znovu zkoušet a na příští rok chceme naplánovat další koncerty.“
V THE ARCANE LEGACY jsou zpěvačka Adéla Štěpánková, kytarista a zpěvák Jan Langfelner, kytarista Lukáš Pacák, baskytarista Tomáš Lev a bubeník Jan Mostecký.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení