DEVIANT: Konec první kapitoly

Vydáno: 20.11.2017 08:02 - Jaroslav Špulák

Vzhledem k tomu, že teplická hardrocková kapela DEVIANT vznikla už v roce 1999, mohlo by se zdát, že si s debutovým albem dala řádně na čas. Pod názvem „Jsem to já…“ totiž vyšlo až letos v červnu. Hudební příběh formace ale nebyl plynulý, neboť po roce existence se na několik let odmlčela a na scénu se vrátila až roku 2010.
„Před první deskou jsme vydali dvě dema, který jsme ani moc nešířili,“ říká baskytarista a vokalista Ondra. „Vznikli jsme v roce 1999, ale po roce jsme bubeník a já odešli na vojnu a tím se kapela rozpadla. V mezičase jsem žil v Praze a na severu Čech jsem se moc nevyskytoval. Potom jsem se ale vrátil do Teplic, oprášil jsem své staré nápady a myšlenky a Deviant byl zase na světě.“
Právě starší nápady a myšlenky jsou základem debutového alba, které kapela v létě pokřtila v legendárním teplickém klubu Knak. Ondra tvrdí, že nahráním písniček na desku jeho formace uzavřela svou první kapitolu a nyní hledí již jen do budoucnosti.
„Všechny texty na desce jsou inspirovány mým životem. Je v nich to, co potkalo mě, lidi z mého okolí, co mě štve, co vidím, co mám rád. Naše nová tvorba se více přibližuje metalu, ale obsah textů bude podobný,“ vysvětlil Ondra.
Kromě něho v kapele DEVIANT jsou zpěvák Maik, kytaristé Matěj a Black a bubeník Tomáš II.

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení