THE AGONY: Zrcadlově obrácené číslo

Vydáno: 15.12.2017 11:47 - Jaroslav Špulák

Po čtyřech letech existence přichází pražská ryze ženská hardrocková čtveřice THE AGONY s albem „689“. Je její druhé a dokončeno bylo v polovině listopadu ve studiu Sono.
„Když kapela chystá první desku, je nadšená, přijde do studia, vyplázne ze sebe všechno a nedává si extra záležet na věcech kolem. To se nám přihodilo také. Naše druhé album je ale dospělejší. Než jsme šly do studia, měly jsme hotové demáče, nachystané aranže, kytarové party, zpěvy i vokály,“ řekla zpěvačka a kytaristka Nikola Kandoussi.
Podle ní jsou písničky na desce strukturovanější, tvrdší a některé vážnější. Pořád je to ale chytlavá kytarová hudba, která ctí melodie a preciznost přednesu. Texty jsou stále anglické, i když to příští rok prý bude trochu jinak.
„Chtěly bychom nahrát tři písničky v češtině,“ vysvětlila. „Nevydáme ale žádnou skladbu, která by měla text, za nějž se budeme stydět.“
Číslo v názvu alba přišlo za kapelou náhodou. „Jela jsem autobusem na letiště, seděla jsem vpředu u okénka a zvenku na voze bylo registrační číslo 689. Z mého pohledu uvnitř to ale bylo 986, protože jsem ho viděla zrcadlově obrácené. Hrozně se mi to líbilo a napadlo mě, že by to byl hezký název alba,“ vysvětlila Kandoussi.
Jeho křest proběhne v pražském klubu Vagon 20. prosince. Kapela na něm odehraje koncert s raritním programem, zazní všechny nové skladby, kmotry budou Kuba Ryba a Klaudius Kryšpín a připravena je i tombola, což je prý hlavně recese.
V THE AGONY jsou vedle Kandoussi kytaristka Tereza Pšenčíková, baskytaristka a zpěvačka Katie Skatie a bubenice Martina „Kajda“ Balcarová.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení