PROSEKTURA: Restart s kanadskou injekcí

Vydáno: 02.01.2018 08:36 - Jaroslav Špulák

Táborská thrashmetalová PROSEKTURA existuje od roku 1990. Během existence se v ní vyměnila řada muzikantů, její spoluzakladatel, bubeník a zpěvák Zdenouš tvrdí, že by je už nespočítal. Před pěti lety se ale ocitl sám. Psal, skladby, texty, leč muzikanty nacházel pomalu. Teprve v červenci letošního roku se kapela zase rozjela.
„Psal jsem skladby a bylo mi líto, že jsem je nemohl prostřednictvím koncertů představovat lidem. Letos v létě se ale podařilo kapelu oživit. Oslovil jsem bývalého kytaristu Houbu a našel další dva lidi. Zpěv jsem přenechal Paulovi, byl jsem rád, že jsem se zbavil sedmadvacet let starého břemene hry na bicí a hlavního zpěvu,“ přiblížil Zdenouš.
V říjnu PROSEKTURA zveřejnila videoklip k písničce „Sup“, což je nově otextovaná verze skladby „Alzheimer“. Za jeho přípravou stojí i kanadská společnost Panorama Drive Production, která bude s kapelou spolupracovat i nadále.
„Chtěli bychom teď na český trh přijít jak z domácí scény, tak ze zahraničí. Záleží nám na tom, abychom měli světově konkurenceschopný zvuk, proto ta spolupráce s kanadskou firmou. Přetextovali jsme několik skladeb z našeho debutu „Prosektura“ z roku 2007 a v lednu nebo únoru chceme vydat nové album a nový videoklip. Na tom albu bude pár předělaných věcí z první desky i úplné novinky,“ prozradil Zdenouš.
Spolu s ním dnes v kapele jsou zpěvák Paulo, kytarista Houba a baskytarista Marcello.

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení