Muzikant Ondřej Fencl vydal básnickou sbírku Všetečky

Vydáno: 08.01.2018 10:32 - Czech Blade

Kniha hudebníka, zpěváka, klávesisty a kytaristy Ondřeje Fencla nazvaná Všetečky přináší jeho básně psané většinou do mobilu. Psal je na cestách z koncertů, z mejdanů, v okouzlení jarní, letní, podzimní i zimní Prahou a hlavně Žižkovem, kde v letech 2009–2016 žil. Vznikaly také pod vlivem šťastných i méně šťastných milostných vzplanutí až k tomu nejšťastnějšímu.
Fencl v nich nezapře svou hudebnost, cit pro melodii verše a splývavost rýmu, však je též autorem písňových textů. Jeho básně jsou melodické, zpěvné a přinášejí často čirou radost z básnění. Knihu doprovázejí černobílé fotografie pražského Žižkova, jejímiž autory jsou Kateřina Smid a Mia Fereš, pod grafikou je podepsána Anastasie Vrublevská.
„Je to průřez tvorbou za posledních skoro patnáct let, nejvíc je jich přirozeně z poslední pětiletky. Není to poezie pro intelektuály, když už mě to popadne, zkouším psát tak, aby tomu dokázal rozumět každý. Nebo možná přesněji každá. Básniček je bezmála sto, doprovázejí je obrázky ze Žižkova, kde jsem více než polovinu z nich napsal. Je to celé podobně graficky laděné jako poslední album Hromosvodu Divoký ticho Žižkova,“ říká Fencl.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení