Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
ANIME TORMENT: Možná jsme součástí něčeho většího

ANIME TORMENT: Možná jsme součástí něčeho většího (+ videoklip)

Vydáno: 25.01.2018 08:06 v sekci Tuzemské Podhoubí - Jaroslav Špulák

ANIME TORMENT vydali loni své třetí album. Texty na něm tematicky pojí smrt a to, co přijde po ní. Na deathmetalovou kapelu je to téma padnoucí. V nových skladbách je také více melodických pasáží. Na otázky odpověděl zpěvák Ondřej Svoboda.

Novou desku jste vydali pět let po té předešlé, když během nich došlo v kapele k několika personálním změnám. Jaké typy spoluhráčů jste hledali?
Bylo pro nás důležité najít lidi v místě, protože máme často zkoušky i koncerty. Další věcí bylo, aby zapadli do kolektivu, měli chuť hrát, cestovat a samozřejmě i peníze a dostatek volna.

Co je podle vás největším kladem novinky „Afterlife“?
Po desce „Deathwish“ jsme se snažili přidat více melodií. Nechtěli jsme se držet žádných mantinelů, takže nová deska je více pestrá, otevřená publiku a každý si na ni najde to své. Určitě vám v uchu zůstanou písničky více, než na předešlé desce. To jsou klady.

Na aktuální desce je vás death metal v kytarách melodičtější než v minulosti. Myslíte si, že do budoucna bude ještě víc?
Máme už rozdělané dvě nové písničky. Jedna je dost tvrdá, druhá naopak melodická. Nechceme předbíhat, uvidíme, co z nás vypadne.  Každopádně u melodií zůstaneme.

Tematicky se „Afterlife“ zabývá životem po smrti a smrtí. S jakou informací v tomto ohledu v textech přicházíte?
Mám tohle téma v hlavě od dětství. Věřím, že jsme součástí něčeho většího, než je jen život, že o spoustě věcí ještě nevíme a možná to ani vědět nemáme. V textech jsou jen náznaky toho, co si myslím. Každý ať si to přebere po svém.

Jezdíte hrát i do zahraničí. Jaký je ohlas na vaši hudbu na tamních koncertech?
Do ciziny jezdíme moc rádi, protože se člověk někam podívá, pozná jinou mentalitu, kulturu a zjistí, že metaláci jsou všude a jsou lační po metalu. Ohlasy jsou skvělé, často se vracíme na místa, kde jsme již hráli.

Jaké máte plány do budoucna?
V prosinci nám vyšel druhý videoklip na píseň „Last Farewell“ z desky „Afterlife“. Na jaře chceme natočit poslední videoklip k této desce, k písni „Across The River“. Dále máme v plánu červnové turné po jihu Evropy. A také pořádáme festival Death Coffee Párty, na ten se velmi těšíme a zveme všechny metalheads.

Vznik: 2007
Místo: Litoměřice
Styl: death metal
Zajímavost: Jezdí často do zahraničí a rádi se tam vrací

Diskografie
2011 Sakura
2012 Deathwish
2017 Afterlife

Sestava
Ondřej Svoboda
– zpěv
Honza Štembera – kytara
Jirka Czeller - kytara
Karel Košík – baskytara
Michal Nepustil – bicí

Anime Torment - Last Farewell



 

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
INNERSPHERE - In the Shadow of the Sun INNERSPHERE - In the Shadow of the Sun
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Recenze
SMILE MUSIC RECORDS – 47:49, melodic death metal... číst dále
GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Aktuality
Předtím, než Goofy Cow vyjedou z České republiky a vydají se na svou květnovou tour po jižní Evropě, představují nový singl "Live And Let Die". Jeho hlavním motivem je nutnost hledět vpřed, nikoliv do minulosti. Skladba se hlouběji... číst dále
CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Split sami se sebou na svém třetím řadovém albu Svobodě na stopě vydali rožnovští CHOROBOPOP. Zkušení hudebníci Daniel Stibor (Ctib), Pavel Zajíc (Zay) a Petr Gojtka (Keč) se na desce vrátili ke svým punkovým kořenům a zárove... číst dále
PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Osm měsíců od alba "Absolutno" přichází pivně didaktický spolek PAČESS s novým materiálem, který dostal název "Katechismus". Bára Basiková se usadila v kapele a nutno podotknout, že jí tato pozice svědčí. "Písně na tuhle desku... číst dále
ERELEY představují plody ze své zahrádky ERELEY představují plody ze své zahrádky
Vydáno: 17.04.2024 v sekci Aktuality
ERELEY chystají na poslední květnový den vydání alba "Garden", jehož vydání budou mít na starosti italští WormHoleDeath. U příležitosti podpisu smlouvy ERELEY představili videoklip ke skladbě "Symphony of Hell". Do vydání alba... číst dále