HEAD2DOWN: O zkaženém světě

Vydáno: 08.02.2018 07:58 - Jaroslav Špulák

Alternatívni metalová kapela HEAD2DOWN je ze slovenských Topolčan, ale zkušebnu má v devět kilometrů vzdálených Bošanech. V ní především vznikl materiál pro třetí album, které vychází na začátku ledna. Jmenuje se „3|orion“, číslo v názvu prostě k téhle skupině patří.
„První dvě alba jsme nahrávali klasicky. Přišli jsme do studia, natočili písničky a deska se tam i mixovala a masterovala. Na třetím albu jsme se rozhodli vsadit na live nahrávání, natáčeli jsme u nás ve zkušebně i v kinosále kulturního domu, který je nad ní. Neomezoval nás čas a k nahrávání jsme se vraceli průběžně, když jsme měli chuť. Trvalo to dva měsíce,“ vysvětlil zpěvák Lukáš „FUXo“ Gašparík. „Mix a master nám dělal Blažej, kytarista české kapely Shatter.“
Na nové desce jsou skladby, které HEAD2DOWN napsali v roce 2013, tedy ve staré sestavě, i nové, pod nimiž je podepsaná aktuální sestava. „Nová tvorba se trochu liší od té starší, myslím si, že to posluchači poznají. Došlo k určitým změnám v aranžích. Takhle je ale album velmi barevné. V textech jsou především sociální témata, která se řeší v médiích. Spousta muzikantů dnes píše texty o tomhle zkaženém světě,“ dodává FUXo.
V roce 2013 HEAD2DOWN ukončili činnost. Podle FUXa tehdy nebyla v kapele síla ani energie. Tři roky působil ve skupinách, které hrály coververze, ale jeho srdcová formace mu chyběla. V roce 2016 tedy našel nové spoluhráče a HEAD2DOWN byli opět na světě.
Kromě něho v sestavě jsou kytarista Lukáš „Kotě“ Koterec, baskytarista Martin „SOja“ Vančo a bubeník Lukáš „Tuky“ Michálek.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení