HOLTER: Znáte heart rock?

Vydáno: 28.02.2018 10:37 - Honza Sedlák

Vyškovští HOLTER jsou těžko zařaditelnou kapelou, ba v metalu nakloněnému magazínu stojí tak jednou nohou. Přesně taková je hudba téhle talentované čtyřčlenné formace na debutovém dlouhohrajícím albu „Pointa“.  V barevném hávu stojí kdesi mezi hard rockem a popem, kteroužto směsici sama kapela označuje heart rock.
Počátky HOLTER se datují do roku 2015, když zakládajícími členy byli kytarista Deady a bubeník Gablos. Následně se k nim přidali Robb na baskytaru a zpěvačka Veru. Ještě téhož roku vydali své první EP „Spojení“, které obsahovalo 5 skladeb a již tehdy bylo jasné, kam kapela směřuje. A protože to byly vody tuze zajímavé, kolem kapely se strhl doslova kolotoč. HOLTER natočili pilotní díl pořadu Black Tone Music (nyní Black Tone Media), kde naživo zahrála píseň ,,Ve vlnách“. Koncerty, rozhovory, články, recenze v alternativních médiích. A do toho všeho mocné přípravy na plnohodnotné album, které vyšlo na samém sklonku loňského roku. Kapela opět zvolila studio Šopa a autory bookletu i promo fotografií byli znovu Marek Bartoš a Marek Musil, přičemž na CD hostoval i klavírista Zbyněk Kundrum.
Následně natočili HOLTER svůj první videoklip na píseň „Mantra“. Během vánočních svátků zveřejnili na sociálních sítích potemnělou koledu, která nese název „Cesta vzpomínky“.  Jak bylo řečeno, HOLTER hrají hudbu až na hranici popu. Ale popu chytrého, který se navíc nebojí ostřejších kytar a naléhavějšího zpěvu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení