VERONIKA WILDOVÁ má v písni a klipu Krásnější ženy nadhled

Vydáno: 28.02.2018 07:58 - Jan Herold

VERONIKA WILDOVÁ je nadějná písničkářka z Prahy, jež v roce 2016 strávila půl roku ve Spojených státech. V tamních klubech a na open-mic večerech zkoušela štěstí se svou českou i anglickou tvorbou. Kvůli stesku po rodině se ale vrátila, aby dala dohromady čistě český repertoár a svou novou doprovodnou kapelu Divoko. O cestě za oceán napsala a vydala píseň Hvězdy a vzápětí se pustila do práce na singlu Krásnější ženy. Ten nyní sedmadvacetiletá písničkářka představuje v podobě klipu.
„Než jsem napsala písničku Krásnější ženy, měla jsem potřebu se v hudbě pořád za něco schovávat. Psala jsem hluboké a smutné skladby, až mi jeden muzikant, kterého si vážím, řekl, že se to nedá poslouchat. Tak mě naštval, že jsem o tom přemýšlela a dospěla k závěru, že vlastně nevím, jak se dál v hudbě schovávat a ještě přitom svou tvorbu vylepšovat. Tehdy jsem se rozhodla napsat písničku, která vyzní tak, jako bych holkám v kavárně vyprávěla zábavnou historku. Za pár hodin vznikla skladba Krásnější ženy. Je to takový seznam dámských obav o to, jestli jsou dost hezké a štíhlé, a jestli náhodou nezůstanou v samy do konce života. Podle toho zní i hudba,“ říká Wildová.
Scénář k videoklipu napsala společně s tvůrci z produkční skupiny Black & Gold. Producentem klipu a režisérem je Jereme Šída, kameramanem a střihačem David Pacholík. „Krásnější ženy je skladba, kterou jsem napsala pro radost svou i pro radost posluchačů. Je to jedna z mých prvních skladeb, které jsem psala s lehkostí, humorem, a její výslednou produkci si vyloženě užila,“ prozradila Wildová, která svůj nejbližší koncert odehraje 13. dubna v Říčanech u Prahy, v klubu K2.

Veronika Wildová - Krásnější ženy




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení