J.A.R. s animovaným klipem o rybě s lidským charakterem

Vydáno: 01.03.2018 11:15 - Jaroslav Špulák

Kapela J.A.R. se dočkala třetího klipu k loňskému albu Eskalace dobra. Animovaný videoklip ke skladbě Jsem vymletej ​​tvoří řada ručně kreslených obrázků a vznikl v dílně slovenského umělce Norberta Neuschla, animátora, sochaře a kreativce, který stojí za sourozeneckou značku Neuschl.
„Kapela J.A.R. byla pro mě vždy top na československé hudební scéně, takže tato spolupráce je takovým malým splněným snem. Hned po prvním vyslechnutí alba Eskalace dobra jsem byl nadšený, minimálně jako při každém předešlém albu. Ta nekonvenčnost a nápaditost mě dostávají pořád,“ svěřuje se Neuschl.
„Jedna písnička, konkrétně Jsem vymletej, mi zůstala v hlavě a nedokázal jsem ji přestat poslouchat. To spojení bizarnosti a IQ humoru je úžasné. Okamžitě jsem viděl krátký příběh života ryby s lidským charakterem, které někdo hodil něco do akvária. Celým klipem se nese mírně psychedelické, částečně erotické ztvárnění představ a iluzí v kombinaci s ilustrovanými obrazy samotného textu skladby. Klip jsem dělal se záměrem, aby se vymykal klasickému konceptu,“ dodal.

J.A.R. - Jsem vymletej



 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení