Rituály vydávají EP Rukopis

Vydáno: 23.03.2018 12:34 - Jan Herold

Michael Vácha a Richard Spilka staví nové základy na troskách dnes už neexistující kapely A Banquet. Od debutu Vsaď na černou nezůstávají na jednom místě. Čerstvé EP Rukopis je k dispozici zdarma právě teď.
Pražské duo Rituály svou vyhraněnou temnější stránku probouzí na novém EP. Rukopis otevírá nový pohled na dosavadní tvorbu. Zásadním prvkem se stávají pochmurné syntezátory a analogové bicí ve stylu kapel z 80. let. Chytlavé kytarové riffy zůstávají všudypřítomné. Syrové texty v češtině se dotýkají skrytých lidských témat nové doby.
„Za poslední půl rok jsme si prošli velkou divnou katarzí. Přestalo nás bavit pokračovat ve fungování standardní rockový kapely, jak se od nás trochu čekalo. Obrátili jsme se jen do sebe, tak jak jsme to měli stejně vždycky nejradši,“ popisuje tvůrčí okolnosti frontman Michael Vácha a svěřuje se o niterních pocitech, které stojí za vznikem desky.
„Okolní život byl a je neúprosnej: Richardovi umřel táta. Mně se narodila dcera, ale rozpadlo se mi manželství. Potýkali jsme se s depresemi a démony, které jsme za ty roky nachytali po různých doupatech. Noc nás tak trochu sežrala, přežvejkla a vyplivla. Takže tohle EP je hudební i textový vypsání se z toho našeho žití v dospělým světě s dětskýma dušema.“
Nové EP Rukopis právě vyšlo pod labelem Wise Music a stahujeme ho zdarma na všech obvyklých hudebních kanálech (iTunes, Spotify, Deezer aj.). Produkoval opět Yarda Helešic společně s Michaelem Váchou, mixu se ujal Risto Solokovski. Album obsahuje pět nových písní, z nichž jeden je cover známého hitu Udržuj svou ledničku plnou od Moniky Načevy.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení