Comeback ZEMĚTŘESENÍ přinesl dosud nevydané songy

Vydáno: 10.05.2018 09:19 - Czech Blade

Jeden z nejzásadnějších projektů tuzemské rockové scény, který pobláznil fanoušky v první polovině 90. let, dochází letos pozoruhodné reinkarnace.
Nevydané album zesnulého zpěváka Jiřího Schelingera, jehož pochodeň zvedly před mnoha lety slovutné metalové autority, dostalo nyní nejprve nový kabát v podobě remasteringu a bude mít i pokračování.

Projekt ZEMĚTŘESENÍ, který vznikl na počátku roku 1993, pomohla zformovat tehdejší fanouškovská anketa Černá vrána. Vítězové v kategoriích zpěvák, kytarista, basák a bubeník utvořili jednu hvězdnou formaci, kterou tvořili Aleš Brichta, Miloš Dodo Doležal, Vlasta Henych a Štěpán Smetáček.

Nově ustavené těleso tehdy nahrálo desítku skladeb. Mezi nevydané písničky se vklínily i notoricky známé hity „Holubí dům“ a „Jsem prý blázen jen“. Jeden z nejprodávanějších rockových titulů devadesátých let se nyní dočkal reedice, kterou vyšperkoval nový mastering a dvě bonusové písně "Zima" a "Pohřeb přítele", které nahráli Doležal, Henych a Smetáček na sklonku roku 2017 ve Studiu Hacienda společně s Schelingerovým bratrem Milanem.

"Nové album plánujeme na podzim, ponese název Zemětřesení 2 a fanoušci na něm najdou opět několik zajímavých bonusů. Chceme oslavu 25 let podpořit i několika koncerty,” navnadil Miloš Dodo Doležal na další pokračování projektu.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení