Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
Multižánroví VOLUME jdou ve stopách IN FLAMES

Multižánroví VOLUME jdou ve stopách IN FLAMES

Vydáno: 17.05.2018 13:05 v sekci Rozhovory - Czech Blade

Trenčínští VOLUME natočili tuze barevnou desku „Pravá tvár“. Každý fanoušek rockové hudby tu najde to své – ostré ocelové riffy, pomalejší skladby, punkovou drzost. Hovoří kytarista a zpěvák Majo Krátky.


VOLUME vznikají v roce 2013 a takřka hned vyrážejí na koncerty. To měli zkušenosti s hraním všichni členové kapely?
Väčšinou áno. VOLUME sú vlastne hudobníci z iných kapiel a projektov. S koncertovaním sme začali v podstate už po pár mesiacoch, čo nás výrazne nakoplo. Hrali sme na niektorých naozaj šialených miestach po rôznych pivárňach a malých pivniciach. Boli to krásne časy, ktoré v nás zanechali silné spomienky. 

Přichází debut „Experiment“, který považujete za demosnímek. Přesto je to mezi fanoušky stále žádaný materiál. Na svůj první pořádný krok musíte být dodnes pyšní, ne?
Áno, bol to z našej strany dosť odvážny krok vydať niečo bez profi zvuku. Ak by sme tento krok neurobili, možno by sme dnes vôbec neexistovali. Máš pravdu. Na každom koncerte si naši fanúšikovia žiadajú skladby z tohto albumu, čo nás neskutočne teší. V budúcnosti plánujeme re-edíciu albumu „Experiment“ s novým finálnym štúdiovým zvukom.

Na EP „Hriech“ hostovala ve skladbě „Čas“ zpěvačka Romana Riedlová, ze skladby se asi i díky ní stal klubový hit. Připravili jste na aktuální album „Pravá tvár“ nějaký podobný duet?
Áno, pripravili sme si opäť ďalší duet, ale tentokrát sa úlohy druhého hlasu ujala Hanka Peceková. teraz však nejde o baladu, ale o metalový nášup ako sa patrí. Povedali sme si, že napísať ďalšiu pomalú baladu ako duet by asi bolo viac na škodu, tak sme sa rozhodli pre naozaj našľapaný song.  Doteraz je pieseň „Čas“ jedna z našich najžiadanejších piesní vôbec, čo nás posúva opäť o krok ďalej.

V únoru tedy vychází nové album „Pravá tvár“ a pilotní singl a klip ke stejnojmenné skladbě naznačují, že VOLUME přitvrdili. Je takové celé album?
Na albume nájdeš aj balady, aj tvrdšie songy, tak ako vždy.  Je ale pravda, že sme si tentokrát naozaj dali záležať na celkovom zvuku. Tiež sa to môže zdať ladením, ktoré je podstatne nižšie od štandardného ladenia.  Celý album je dosť drzý, tak bola jasná voľba, ktorá skladba bude ako pilotná. Pri skladaní nového albumu som si netradične vzal dosť inšpirácie od švédskych IN FLAMES. Hlavne sme čerpali z nášho nového zvuku a chceli sme z toho vydupať naozaj maximum. Chceli sme nahrať album, ktorý bude úplne iný ako tie, ktoré sme nahrali doteraz. Či sa nám to podarilo, necháme na našich fanúšikov. 

Chystáte se na koncerty k nám do Čech?

Áno, samozrejme. Pripravujeme koncertné turné pre podporu nového albumu „Pravá tvár“.
Počas turné určite neminieme mestá ako Brno, Praha, Opava, Karviná či Břeclav. U nás na Slovensku nás čaká ale viac koncertov po celej republike. Koncerty začínajú 3. 3. v domácom Trenčíne a posledný zatiaľ potvrdený je až 18. 8. na slovenskom festivale PARENICA. Ako som vravel, koncerty sú pre nás drogou.

DISKOGRAFIE:
2014 Experiment
2015 Singles EP
2015 Neviem čo chcem
2016 Hriech EP
2018 Pravá tvár

Sestava:

Majo Krátky – zpěv, kytary
Filip Magala – kytary
Lubo Bobák – bicí
Jony Omelka – baskytara

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
INNERSPHERE - In the Shadow of the Sun INNERSPHERE - In the Shadow of the Sun
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Recenze
SMILE MUSIC RECORDS – 47:49, melodic death metal... číst dále
GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Aktuality
Předtím, než Goofy Cow vyjedou z České republiky a vydají se na svou květnovou tour po jižní Evropě, představují nový singl "Live And Let Die". Jeho hlavním motivem je nutnost hledět vpřed, nikoliv do minulosti. Skladba se hlouběji... číst dále
CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Split sami se sebou na svém třetím řadovém albu Svobodě na stopě vydali rožnovští CHOROBOPOP. Zkušení hudebníci Daniel Stibor (Ctib), Pavel Zajíc (Zay) a Petr Gojtka (Keč) se na desce vrátili ke svým punkovým kořenům a zárove... číst dále
PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Osm měsíců od alba "Absolutno" přichází pivně didaktický spolek PAČESS s novým materiálem, který dostal název "Katechismus". Bára Basiková se usadila v kapele a nutno podotknout, že jí tato pozice svědčí. "Písně na tuhle desku... číst dále
ERELEY představují plody ze své zahrádky ERELEY představují plody ze své zahrádky
Vydáno: 17.04.2024 v sekci Aktuality
ERELEY chystají na poslední květnový den vydání alba "Garden", jehož vydání budou mít na starosti italští WormHoleDeath. U příležitosti podpisu smlouvy ERELEY představili videoklip ke skladbě "Symphony of Hell". Do vydání alba... číst dále