THE UNBROKEN WILL: Velký metal z maloměsta

Vydáno: 04.07.2018 15:00 - Czech Blade

Šikovní muzikanti pocházejí z nevelkého moravského Uničova, na kontě mají čtyřskladbové EP „Jako lev“, ale už o sobě dávají setsakra vědět. Každý z pěti členů provětral svůj nástroj v několika předchozích kapelách, což je samozřejmě znát.
Všichni členové kapely už působili v různých kapelách, ale nakonec se vždy posunuli dál. Kdy jste se dali dohromady a řekli si, teď se opravdu kousneme?
Kapela vznikla v roce 2017, zakládajícími členy byli David s Honzou, pak se přidávali další muzikanti. Všichni byli aktuálně bez angažmá po delší nebo kratší pauze, a nový materiál tak obsáhl roky skrývanou energii každého z nás koncentrovanou do jedné kapely.

Debutovali jste čtyřskladbovým EP „Jako lev“, které do svého elektronického katalogu zařadil Supraphon. Jde o krok ke zviditelnění?
Zatím je brzo na hodnocení. Ale po několika natočených albech s jinými kapelami jsem se rozhodl jít jinou cestou. Většinou natočí kapela album a prodává ho z papírové krabice kšeft po kšeftě. Já si řekl: „Ne, bude to jinak!“ Chci, aby si lidi stáhli EP za cenu dvou piv a poslouchali v peckách, v autě, přes internet, kdekoli. Oslovil jsem Supraphon, podepsal smlouvu a bylo hotovo. Námitkou může být, že nemáme nic fyzicky v ruce, ale chystáme regulérní desku. Na křtu LP bude téct šampaňské po pořádné placce! Demo jsme se rozhodli vydat jako digitální release a nelitujeme ničeho.

Jedna věc je mít čtyřskladbové EP v elektronické podobě, druhá zas fyzický nosič, nejlépe debutové album. Jak jste daleko?
Dlouhohrající desku plánujeme na konec roku 2019. Materiál už máme, teď ho utřepeme naživo a pak ho dopečený naservírujeme.

Jak často THE UNBROKEN WILL koncertují? Máte třeba na léto naplánované nějaké zajímavé festivaly?
Jsme mladá kapela a rozjíždíme se. Léto 2018 budeme věnovat hlavně tvorbě klipu, na kterém se už usilovně pracuje. Nyní jsme odehráli výborné koncerty v klubech, sestříháme pro fanoušky krátké video, které vyvěsíme na net. Naživo nás opět uvidí v Kojetíně na Kristýnce 6. října. Letní festivaly plánujeme hlavně na rok 2019. O termínech budeme jednat už nyní, vše se objeví na Bandzone a Facebooku. Metal s vámi! Vaši THE UNBROKEN WILL!

Diskografie:
2018 Jako lev (EP)

Sestava:
Pavel Blažek – rytmická kytara
David Chytil – sólová kytara
Petr Kolář – baskytara
Erik Lattenberg – zpěv
Jan Zelinka – bicí


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení