Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
PORK SODA: Dnes je androš víc navoněnej

PORK SODA: Dnes je androš víc navoněnej

Vydáno: 04.08.2018 15:37 v sekci Rozhovory - Czech Blade

Pelhřimovští borci platili vždy za kvalitní hardcore mašinu, což se naštěstí nezměnilo ani po několikaletém absolutním tichu. Kapela je zpátky s albem „Alter Ego“, které dokazuje, že i když se odmlčíte, návrat můžete absolvovat se ctí.


PORK SODA avizovali nové album už v roce 2011, ale nakonec ze záměru sešlo. Kde se věci zadrhly?
Na avizované album byl materiál z 90 % hotov, ale rozešli jsme se názorově s bubeníkem a dlouho se nám nedařilo sehnat náhradu. Pár jsme jich vyzkoušeli, ale všechno nešlo podle našich představ. Už jsme uvažovali i o konci kapely, když se náhle objevil Dan a najednou věci nabraly správný směr. Dalo by se říct, že nám nalil do žil novou čerstvou krev. Začali jsme s ním dělat nové skladby. Zapomnělo se na minulost, a zrodilo se „Alter Ego“. Nyní jsme tři roky ve stejné sestavě, a co je důležité, točíme a koncertujeme!

Je pravdou, že s novou desku jste změnili i studio?
Volba studia Sonidos byla víceméně náhoda. Dan zde již v minulosti točil a dát na jeho pocit se ukázalo jako správný krok. Zvukový šéf Zdeněk je ze stejného těsta jako my a stal se naší součástí. Jeho produkčních schopností využijeme samozřejmě i do budoucna. Další skvělou zkušeností bylo natáčení klipu ke skladbě „Po hraně“.

PORK SODA fungují od roku 1995, což vás řadí pomalu mezi veterány scény. Jak se během let proměnila ve vašich očích?
Klubová scéna, kterou máme hodně rádi, na nás někdy působí uvadajícím dojmem. Nemůžeme ale srovnávat dnešní uspěchanou dobu internetu s devadesátkama! Kluby byly narvaný, lidi pařili. Teď jak kdyby byli přežraný a líný. Doufáme, že se fandové proberou z letargie. Dnes jich dorazí méně, ale vážíme si každého, kdo přijde! A muzikanti? Dřív se hrálo v klubech a ve zkušebnách, na co šlo. Dnes je androš takovej víc navoněnej. Je dobré vidět na akcích nové mladé kapely, my fandíme všem, co dělají muziku.

Diskografie:
1995 – Demo 24 minut strasti
2001 – Nová krev
2003 – Buď svůj
2008 – Dej mi svoji krev
2018 – Alter Ego

Sestava:
Derry – zpěv
Swidr – zpěv
Tomas – kytara
Noha – kytara
Dave – baskytara
Dan – bicí      

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Ostré oko: LOCO LOCO a Ostré oko: LOCO LOCO a "Zombie"
Vydáno: 12.08.2018 v sekci Aktuality
Nový klip zabijáků LOCO LOCO z Prahy stověžaté nevěstí nic dobrého. Nemrtví ožívají a jak známo nejsou jen takovými neškodnými bubáky. Nakonec, i sama kapela je nějaká divná. Posuďte sami... číst dále
Kmotrem nové sezóny RockOpery Praha se stane Martin Němec z Precedens Kmotrem nové sezóny RockOpery Praha se stane Martin Němec z Precedens
Vydáno: 09.08.2018 v sekci Aktuality
Konec prázdnin se sice blíží teprve pozvolna, ale RockOpera Praha už na svých facebookových stránkách upozorňuje na novou sezónu. Hodlá ji zahájit 20. září reprízou letošního hororového hitu Vymítač s Kamilem Střihavkou v... číst dále
EUFORY:  Power speed je stále silný EUFORY: Power speed je stále silný
Vydáno: 08.08.2018 v sekci Rozhovory
Power speed metal má po světě zástupy fanoušků, a byť další obrozenecká vlna tohoto stylu už odezněla, stále se po scéně promenuují kapely, které dávají svým věrným pořádné životodárné šlehy. Třeba i martinští EUFORY... číst dále
Tattoo Convention Prague: festival pro milovníky kérek Tattoo Convention Prague: festival pro milovníky kérek
Vydáno: 16.05.2018 v sekci Aktuality
Za pár dní se v Praze uskuteční jubilejní 20. ročník mezinárodního festivalu piercingu a tetování, který tradičně nabídne přehlídku nejlepších tetovacích studií z celého světa... číst dále
ALIA TEMPORA vyjíždí na turné s megahvězdou ALIA TEMPORA vyjíždí na turné s megahvězdou
Vydáno: 15.05.2018 v sekci Aktuality
Švédská ikona AMARANTHE vyráží v druhé polovině května na turné do Pobaltí. Doprovázet je bude dravá brněnská formace ALIA TEMPORA, která tak opět dokazuje, že česká rocková scéna má světu co nabídnout... číst dále