Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
PORK SODA: Dnes je androš víc navoněnej

PORK SODA: Dnes je androš víc navoněnej

Vydáno: 04.08.2018 15:37 v sekci Rozhovory - Czech Blade

Pelhřimovští borci platili vždy za kvalitní hardcore mašinu, což se naštěstí nezměnilo ani po několikaletém absolutním tichu. Kapela je zpátky s albem „Alter Ego“, které dokazuje, že i když se odmlčíte, návrat můžete absolvovat se ctí.


PORK SODA avizovali nové album už v roce 2011, ale nakonec ze záměru sešlo. Kde se věci zadrhly?
Na avizované album byl materiál z 90 % hotov, ale rozešli jsme se názorově s bubeníkem a dlouho se nám nedařilo sehnat náhradu. Pár jsme jich vyzkoušeli, ale všechno nešlo podle našich představ. Už jsme uvažovali i o konci kapely, když se náhle objevil Dan a najednou věci nabraly správný směr. Dalo by se říct, že nám nalil do žil novou čerstvou krev. Začali jsme s ním dělat nové skladby. Zapomnělo se na minulost, a zrodilo se „Alter Ego“. Nyní jsme tři roky ve stejné sestavě, a co je důležité, točíme a koncertujeme!

Je pravdou, že s novou desku jste změnili i studio?
Volba studia Sonidos byla víceméně náhoda. Dan zde již v minulosti točil a dát na jeho pocit se ukázalo jako správný krok. Zvukový šéf Zdeněk je ze stejného těsta jako my a stal se naší součástí. Jeho produkčních schopností využijeme samozřejmě i do budoucna. Další skvělou zkušeností bylo natáčení klipu ke skladbě „Po hraně“.

PORK SODA fungují od roku 1995, což vás řadí pomalu mezi veterány scény. Jak se během let proměnila ve vašich očích?
Klubová scéna, kterou máme hodně rádi, na nás někdy působí uvadajícím dojmem. Nemůžeme ale srovnávat dnešní uspěchanou dobu internetu s devadesátkama! Kluby byly narvaný, lidi pařili. Teď jak kdyby byli přežraný a líný. Doufáme, že se fandové proberou z letargie. Dnes jich dorazí méně, ale vážíme si každého, kdo přijde! A muzikanti? Dřív se hrálo v klubech a ve zkušebnách, na co šlo. Dnes je androš takovej víc navoněnej. Je dobré vidět na akcích nové mladé kapely, my fandíme všem, co dělají muziku.

Diskografie:
1995 – Demo 24 minut strasti
2001 – Nová krev
2003 – Buď svůj
2008 – Dej mi svoji krev
2018 – Alter Ego

Sestava:
Derry – zpěv
Swidr – zpěv
Tomas – kytara
Noha – kytara
Dave – baskytara
Dan – bicí      

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
RockOpera Praha se vydá s Vymítačem na Moravu RockOpera Praha se vydá s Vymítačem na Moravu
Vydáno: 24.06.2019 v sekci RockOpera
RockOpera Praha uzavřela svoji domovskou scénu s velmi úspěšnou první reprízou Frankensteina a nyní se připravuje na několik letních zastávek po České republice s jejím hororovým hitem Vymíta... číst dále
Finále hudební soutěže SUMOROCK VÝZVA 2019 už se blíží Finále hudební soutěže SUMOROCK VÝZVA 2019 už se blíží
Vydáno: 22.06.2019 v sekci Aktuality
Je na čase vám představit 3 kapely, které se pokusí získat sympatie poroty v pátek 28.6.2019 na přeloučským náměstí. Nový klip pro svůj song chtějí mít všichni v kapse, ale vítěz může být jenom jeden... číst dále
Hlasujte v semifinále Spark Fresh Blood 2019 Hlasujte v semifinále Spark Fresh Blood 2019
Vydáno: 03.06.2019 v sekci Aktuality
Spark Fresh Blood 2019 vstoupila do semifinálové fáze. Třicítka postoupivších kapel se nyní utká o vaše hlasy o postup do finálového kola... číst dále
NEW HATE FORM - Stories Repeat NEW HATE FORM - Stories Repeat
Vydáno: 20.05.2019 v sekci Recenze
vlastní náklad, progressive death metal - 33:19... číst dále
Tattoo Convention Prague: festival pro milovníky kérek Tattoo Convention Prague: festival pro milovníky kérek
Vydáno: 16.05.2018 v sekci Aktuality
Za pár dní se v Praze uskuteční jubilejní 20. ročník mezinárodního festivalu piercingu a tetování, který tradičně nabídne přehlídku nejlepších tetovacích studií z celého světa... číst dále