Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel

EMBER´S BRIDGE - Desku skladbu po skladbě

Vydáno: 12.04.2015 00:00 v sekci Rozhovory - Michal Křížek

Stojí na začátku své kariéry, už se ale setkávají s kladnými ohlasy a tipl bych si, že už si nasbírali i několik fanoušků. Je jasné, že to nejdůležitější je ještě čeká, ale moji pozornost už si určitě získali. Řeč je o rakovnické kapele EMBER´S BRIDGE, která nedávno přestavila své první EP „Broken Limits“. O těžkých začátcích i o budoucnosti se rozmluvil kytarista a zpěvák Dan.

 

Nebudu zapírat, že Vaše EP „Broken Limits“ mě hodně překvapilo. Tipl bych si však, že poslouchám kapelu, která už má něco za sebou. Jak dlouho už spolu hrajete?

Hrajeme spolu zhruba dva roky, takže žádnou dlouhou historii nemáme. Já (Dan - kytara, zpěv) s Honzou (Kytara, zpěv) jsme se jednoho dne na střední sebrali a prostě začali chodit na kytaru. Náš basák Vojta se na basu naučil doma sám a bubeník taky. Vojta je z hudební rodiny.

 

Píšete, že vaše hudba je ovlivněna všemi možnými žánry. Bylo tomu tak už od počátku vašeho hraní nebo to tak nějak vyplynulo?

Na začátku byla naše hudba určitě jednodušší. Hráli jsme punk rock. Všichni jsme ale (co se týká poslechu hudby) dost nevyhranění, takže se ty vlivy postupem času začaly projevovat i do naší hudby. No a my se tomu nebránili. Chtěli jsme začít dělat něco trošku svého a osobitého.

 

Které konkrétní kapely a interpreti vás ovlivňují?

Tak to bychom tady byli asi hodně dlouho. Většinou jsou to taková ta „profláklá“ jména ze všech možných žánrů a u každého z členů se to liší, ale když budu mluvit konkrétně, máme hodně rádi Linkin Park a Sum 41.

 

Prosadit se na naší české hudební scéně je velmi těžké. Máte nějaký plán, jak na to? Osobně si myslím, že vaše hudba by to tu poměrně osvěžila.

Prosadit se. Jde o to, co to znamená. Myslím, že jsou tady dva způsoby. Buď několik let poctivě dřít a tu cestu si probojovat, a nebo sehnat slušnou dávku peněz. Myslím, že ideální stav je troška z obojího. Náš problém od začátku je, že po nás naprosto každý chce češtinu, ať už lidi z oboru tak někteří fanoušci. To je samozřejmě celkem logické v České Republice. Trošku nás to přesvědčilo v tom udělat následující tvorbu v češtině. Nicméně v žádném případě to neznamená, že na ni přejdeme natrvalo. Chceme si nechat do budoucnosti otevřená vrátka do zahraničí, ale na to je, myslím, ještě čas. A to jestli budeme zpívat anglicky, česky nebo japonsky pro nás není tak důležité. Dokud to budou lidé poslouchat a bude se jim naše tvorba líbí …

 

Budete ve směru, který jste nastolili v EP „Broken Limits“ pokračovat nebo budete chtít spíše experimentovat?

My experimentujeme pořád. Mám tady některé písničky, kde se prolíná techno s metalem, další zase, které by se neztratili na nejedné diskotéce. To, jestli je použijeme, je věc druhá. To, co nakonec oficiálně vydáme, se snažíme pečlivě vybírat. Takže spousta věcí končí v šuplíku. Vzhledem k tomu, že jsme schopni udělat i několik songů během měsíce si to můžeme dovolit.

 

A když už jsme u budoucnosti. Plánuje se regulérní deska?

Plánujeme dokonce víc než to. Měla by to být deska, ale budeme ji vydávat postupně, tj. skladbu po skladbě v určitých intervalech. Zároveň texty budou dějově souviset s příběhem. Láká nás tam zakomponovat i vypravěče a pár básní. Navíc bychom chtěli natočit i ke všem klipy. Momentálně na všem makáme a pořizujeme potřebné vybavení. To, jestli to klapne vše podle představ, se uvidí v září, kdy bychom chtěli ven s první peckou.

 

Jak je to s koncerty? Kde všude už jste hrály a co se chystá?

Máme nahráno několik desítek koncertů po celé ČR. Některých větších, některých menších. Do budoucích pár měsíců nás další samozřejmě čekají. Najdete je všechny na našem webu. Stále se snažíme makat na tom, aby to co nejvíce lidi bavilo.

 

Děkuji moc za rozhovor a přeji hodně štěstí.

My děkujeme za to, že se o naši tvorbu vůbec někdo zajímá a poslouchá ji. No a přejeme si taky hodně štěstí. Díky moc.

 

Sestava: Vojta Marton – baskytara, Daniel Hudček – kytara, zpěv, Jan Boček – kytara, zpěv, Vojta Košař – bicí

 

Diskografie:
2014 Broken Limits

 

Odkazy:
www.embersbridge.com
https://www.facebook.com/embersbridge
https://www.youtube.com/user/EmbersBridge
http://open.spotify.com/artist/1cbLPGwyCP91O1X66CgoM2


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Osm měsíců od alba "Absolutno" přichází pivně didaktický spolek PAČESS s novým materiálem, který dostal název "Katechismus". Bára Basiková se usadila v kapele a nutno podotknout, že jí tato pozice svědčí. "Písně na tuhle desku... číst dále
MILLIGAN – Dali jsme si za cíl na tento rok vypilovat dost materiálu na novou desku MILLIGAN – Dali jsme si za cíl na tento rok vypilovat dost materiálu na novou desku
Vydáno: 17.04.2024 v sekci Rozhovory
Pro mnohé z nás bylo jméno MILLIGAN na plakátech různých akcí donedávna poměrně neznámým pojmem. Rozřešení přišlo až s debutovým albem "Play Me", které tahle death metalová parta vydala vlastním nákladem v dubnu loňského... číst dále
ERELEY představují plody ze své zahrádky ERELEY představují plody ze své zahrádky
Vydáno: 17.04.2024 v sekci Aktuality
ERELEY chystají na poslední květnový den vydání alba "Garden", jehož vydání budou mít na starosti italští WormHoleDeath. U příležitosti podpisu smlouvy ERELEY představili videoklip ke skladbě "Symphony of Hell". Do vydání alba... číst dále
JOKER’S IV - Pink World JOKER’S IV - Pink World
Vydáno: 16.04.2024 v sekci Recenze
DIGITON MUSIC – 39:25, hard rock / glam rock... číst dále
ŽÁDNEJ STRES vydává album ŽÁDNEJ STRES vydává album "Cesta" a zve na křest do Třemošnice
Vydáno: 24.04.2023 v sekci Aktuality
Album, které se nejen názvem, ale i v mnoha textech, točí kolem takříkajíc denního chleba většiny interpretů a muzikantů vyšlo 21. dubna. K dispozici je pro fanoušky v digitálních distribucích jako je Spotify apod., a taky ve... číst dále