SEŇORITA: Hrát tvrdě a nahlas

Vydáno: 13.09.2018 14:04 - Czech Blade

Kapela vznikla už v roce 1994, kdy soubor založil kytarista Viktor Stara jako svůj autorský projekt. Prvními povolanými ke spolupráci byli baskytarista a kamarád Libor Dvořáček a dále pak na zpěv Martin Hruška a bubeník Tomáš Makovský.
Ve stejném složení natočila kapela svoji historickou nahrávku se šesti songy. Asi po dvou letech Libora na baskytaru vystřídal Dalibor „Joska“ Mucha a v upravené podobě band fungoval s krátkými přestávkami až do roku 1999.

Krátce se ještě ke konci do kapely vrátil Libor Dvořáček a za bubny zasedl tehdy mladičký Michal Grepl. Pro všechny zúčastněné aktéry ale byla kapela vždycky vlastně takový „vedlejšák“, všichni byli stále více vytíženi závazky ke kapelám, které muzikanty živily a nezbylo než nakonec aktivní činnost přerušit.

V roce 2015 se po létech SEŇORITA vrací a v pozměněné sestavě svou aktivitu obnovuje. Hraje v rockových klubech a v letní sezóně na hudebních festivalech. Ale jak sami muzikanti říkají: „Rádi si zahrajeme i na klasických tancovačkách, protože ke kapele našeho typu určitě patří.“

SEŇORITA hraje původní vlastní rockovou tvorbu a ať už si ji zařadí každý do jaké chce škatulky, každopádně se drží svého hesla: „Hrajeme tvrdě a hodně nahlas.“


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení