V.A.R.: S novými autory pro nové písničky

Vydáno: 17.09.2018 15:29 - Czech Blade

Liberecká legenda V.A.R. pokračuje v reedici svých starých alb. Letos vyšla třetí řadovka „Pod vodou“. Album vyšlo před dvaceti lety a je pro mnoho dnešních fanoušků prakticky nedostupné.
Nejde navíc jen o standardní reedici, album bylo remastrovano ve studiu Hacienda Dodo Doležala, doplněno o další bonusy. Kromě jiného pracuje skupina na nových věcech k připravovanému albu, které vyjde příští rok v rámci oslav třiceti let skupiny.

Natáčí se postupně, opět v osvědčeném studiu Miloše Dodo Doležala. Pro kapelu bude nová nahrávka jiná především proto, že se na něm už nepodílí její dlouholetý kytarista a spoluzakladatel Sznegh, který zemřel před třemi lety.

Sznegh byl dříve autorem většiny repertoáru skupiny, jeho pozici zaujal basák Vyczka, ale i oba kytaristé Shoopy a nová akvizice Pepino. I přesto, že došlo k nevynucené změně, nové skladby znějí stále dostatečně tvrdě a skupina věří, že bude deska důstojným nástupcem posledního úspěšného počinu „Level 6“.

Album by mělo vyjít v říjnu příštího roku. Ke třiceti letům skupiny se připravuje pochopitelně i speciální program, který bude představen na vybraných festivalech příští rok např. na Czech Death Metal festu v Červeném Kostelci, Metalové Miss v Dolním Bousově a dalších. Křest nové desky se plánuje na podzim 2019 a měl by postupně přejít v klubové turné, pokračující až do roku 2020.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení