Oslava 100 let Republiky v rytmu bigbítu

Vydáno: 22.10.2018 15:44 - Czech Blade

Dne 28. října 2018 proběhne ve Velkém sálu pražské Lucerny koncert na oslavu 100 let založení Československé republiky. Na jednom podiu se u této příležitosti sejdou legendy české rockové scény Pražský výběr, David Koller, Vladimír Mišík a ETC… ve společném vystoupení s Triem Ivana Hlase, Michal Pavlíček & Načeva, Vltava a Garage & Tony Ducháček.
100 let republikyHlavním hostem večera bude Pražský výběr. Skupina založená r. 1977 vystoupí v původní sestavě Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Vilém Čok, Klaudius Kryšpín a Jiří Hrubeš, stálým hostem skupiny je Dj Roxtar. V rámci jejich vystoupení zazní průřez skladeb především z alb Straka v Hrsti, Pražský Výběr a Běr.

Legenda 80. let, která do socialistického Československa přivedla Novou vlnu pomocí hravých, bizarních, geniálních a v každém případě nenormálních vystoupení. „Odvaz, sranda, recese, crazy humor, ironie a nadsázka.“ (citace z knihy Excentrici v přízemí) – nejlepší charakteristika tohoto bandu.

David Koller, respektovaný český muzikant, se též připojuje k oslavám 100 let Republiky. Autor a interpret mnoha hitů patří k významným muzikantům střední generace českého rocku. Proslavil jako lídr rockové skupiny Lucie, řadu skvělých alb a písní poslal svým fanouškům také na sólové dráze. Jeho poslední deska ČeskosLOVEnsko získala mnoho cen včetně Anděla. Na podzim 2018 vydává nové album s Lucií.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení