Stále nevíte co na Silvestra? A co Frankenstein?

Vydáno: 29.12.2018 12:53 - Czech Blade

Ani tentokrát nebudou chybět velké hlasy tuzemské rockové scény. Role monstra se ujme Viktor Dyk a doktora Frankensteina ztvární Honza Toužimský, známý také z oblíbené metalové formace Arakain. Vedle nich se na jevišti představí i jedna z hlavních tváří Vymítače Žántí, zakladatelka RockOpery Praha Pavla Forest nebo vycházející pěvecká hvězda Honza Tláskal.
RockOpera FrankensteinObsazení pak překvapivě doplní první česká Barbie Gabriela Jiráčková, která se prostřednictvím plastických operací a líčení snaží přiblížit vzhledu populární panenky. V rockové opeře ztvární vraždícího maniaka.
„Na románu Frankenstein nás zaujalo, že je v literatuře prvním dílem svého druhu, a že ho napsala žena. Postavy v něm mají emotivní, podvědomé reakce. Z toho vychází i choreografie Iriny Andreevy, která působí až animálně,“ říká libretistka, zpěvačka a výkonná ředitelka RockOpery Praha Pavla Forest s tím, že chystaná rocková opera bude i pro skalní fanoušky divadla neobvyklá a šokující.

Mistryně pohybového divadla Irina Andreeva, hlavní postava fenomenálního souboru Teatr Novogo Fronta, opět zapojí do choreografie také Rockovou akademii RockOpery Praha, kterou mohli diváci vidět už ve Vymítači. I tentokrát členové akademie předvedou sborový zpěv ve stylu Orffovy Craminy Burany představující vedle moderního metalu velkou inspiraci pro skladatele a uměleckého ředitele divadla Milana Steigerwalda. Z tvorby rockové opery je nadšen také režisér Roman Štolpa, jenž chtěl téma zpracovat už dříve.

Návštěvníky čeká v druhé půlce silvestrovského programu průřez největšími hity RockOpery Praha. Ve foyer divadla je pak až do rána přichystaná zábava. Divadlo chce se svými fanoušky v rámci koncertní premiéry současně oslavit velmi úspěšný rok 2018.

Vstupenky na www.rockopera.cz/program


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení