BLACK TIGER: Věrozvěsti sofistikovaných melodií

Vydáno: 15.01.2019 12:53 - Czech Blade

Olomoucká bandička se věnuje AOR. Adult oriented rock nemá v Česku kořeny tak jako jiné populární žánry, částečně i z důvodu, že mnoho lidí tento styl nezná. Při poslechu ovšem sezná, že jde o sakra příjemnou muziku. Poznejte tedy i její průkopníky z Hané.
Jste jedni z mála, kteří v naší malé republice provozují AOR, tedy adult oriented rock. Proč právě tento styl?

AOR v sobě kombinuje silnou melodiku, muzikantský a skladatelský um, a navíc je prostoupeno pozitivní energií. Já osobně považuji AOR a spřízněný melodický hard rock za dokonalé hudební žánry. Samozřejmě je to otázka vkusu; protože ale posloucháme hlavně takovou muziku, volba byla jasná. Skutečnost, že se podobnému stylu u nás skoro nikdo nevěnuje, je dána historicky, což je velká škoda!

Můžete se pochlubit zajímavými kontakty v zahraničí, jak jste k nim vlastně přišli?

S většinou našich zahraničních kamarádů nás pojí dlouholeté přátelství. Setkávali jsme se různě na koncertech, některá jejich vystoupení jsme i sami organizovali a postupně jsme s nimi začali spolupracovat.  Ale nebylo to samo sebou. Museli jsme si získat důvěru lidí a přesvědčit je, že to, co děláme, myslíme opravdu vážně. Moc si toho vážíme!

Jak často zkoušíte a pilujete svoje muzikantské dovednosti?

Jako kapela zkoušíme několik hodin týdně. Naše muzika je ale hodně o individuálním přístupu, hledání nových možností, postupů, melodií… a poslechu. Takže důležitá je i samostatná příprava. Jinými slovy, jsme v tom každý den.

Proč si myslíte, že melodická hudba slaví u fanoušků největší úspěch?

Na takovou otázku je velmi těžké odpovědět. Záleží, jakou melodickou hudbu máš na mysli. Třeba AOR je u nás (ale vlastně i ve světě) v podstatě underground; jiné odnože, např. melodický metal jsou zde velmi populární. Takže je to určitě dáno regionálně a historicky. Obecně si ale myslím, že z podstaty mají lidé rádi hezké melodie, které v nich vyvolají příjemné pocity a které si mohou sami zazpívat.

Nedávno jste se stali kapelou týdne v jednom z japonských webzinů. Co pro vás taková pozornost znamená?

Je to pro nás velmi příjemné a jde o ocenění práce nejenom naší, ale i našeho producenta Maria Percudaniho (kytarista HARDLINE a HUNGRYHEART). Zejména díky spolupráci s ním se naše aktuální CD dostalo na úroveň, která snese srovnání se špičkou žánru. A právě taková odezva ze zahraničí je toho důkazem!

 

Diskografie:

2010 All Over Night EP

2013 Road To Rock” EP

2015 Songs From Abyss EP

2018 Black Tiger

 

Sestava:

Jan Trbušek – zpěv

Radim Streck – kytara, zpěv

Luboš Ferbas – baskytara

Petr Konečný – bicí

BLACK TIGER - Don't Leave Me

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení