TENDR znovu nakopli MALIGNANT TUMOUR

Vydáno: 18.01.2019 11:16 - Czech Blade

Kapelu TENDR založili v roce 1990 v Ostravě kytarista Daniel Říman a bubeník David Ševčík. Po úvodním zkoušení ve dvojici kapelu o rok později posílili kytarista Tomáš Havrlant a zpěvák Stanislav Zuzaník. A pak se děli věci.
Na post baskytaristy byl následně vybrán Petr Macek. V této sestavě vznikla v těšínském studiu Fors jejich první nahrávka s názvem „Demo“, která obsahovala pět původních skladeb, jež se dočkaly kladných recenzí. Texty pojednávaly o závažných problémech doby. Po mnoha vyvedených koncertech začala kapela připravovat materiál na další snímek, který se měl jmenovat „Civilizační strach“, nicméně k jeho natočení nedošlo.

Daniel musel řešit rodičovské povinnosti a David s Tomášem se stali spoluzakladateli skupiny DYSENTRY. David následně bubnoval do roku 2012 v kapele MALIGNANT TUMOUR. V současnosti se kapela TENDR po 23 letech znova sešla, díky Bilosovi z MALIGNANT TUMOUR, který kapelu přemluvil, aby vystoupila na jejich koncertě k výročí 25 let jejich existence.

Po takové době bylo zapotřebí provést i personální změny, post baskytaristy obsadil David Pecold, který kdysi hrál s THE NEUNIKNEŠ, a za bicí se posadil David Říman, syn zakládajícího kytaristy. Konfrontace dvou generací členů kapely se částečně promítla do nových skladeb, které kapela nahrála na CD s názvem „Civilizační strach“, jež je hudebně vyzrálejší a textově stejně kritické jako kdysi. Letos vyjde videoklip, příští rok aktivní koncerty.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení