Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
KOHOUT PLAŠÍ SMRT: Nová éra započata

KOHOUT PLAŠÍ SMRT: Nová éra započata

Vydáno: 22.01.2019 14:10 v sekci Rozhovory - Czech Blade

Jablonecká punkrocková partička šlápla na plyn zhusta a s novou energií. Jak se klukům tvoří s novým zpěvákem a jaké utrpení zažili při natáčení nového klipu se svěřili v následujícím rozhovoru.


Jak vlastně vznikl váš podivuhodný název?

Inu, tomu již dávno jest, kdy intelektuální přestřelky liberecké vysokoškolské elity v garáži (zkušebně) za městem na denním pořádku byly, kdy tento výplod se ukázal jako punkáči-friendly, tedy již zůstal.

Kde jste přišli k novému zpěvákovi, který přišel do kapely letos?

Nebylo tomu v historii souboru poprvé, leč pěvec se rozhodl k přeskupení životních priorit, nuže jsme se po přátelském rozžehnání začali intenzivně rozhlížet a vysílat signály, jež se donesly až k šikovnému mladíkovi Vojtovi, který neváhal, projevil iniciativu a na Facebooku nám nabídl své služby. Takže, abychom odpověděli na dotaz, ke zpěvákovi jsme přišli na sociální síti, ale na zkoušky dojíždí z Prahy. (smích)

Berete změny v kapele jako nutný restart?

Změny bereme spíše jako nutné než jako restart, neboť když nás člen opustí, je třeba opatřit nového, aby mohl soubor pokračovat v existenci. Naštěstí změny nepřicházejí nijak často a na exponovaném postu zpěváka to bylo dokonce poprvé (a doufejme, že naposledy).

Jak se stylově KOHOUT PLAŠÍ SMRT profilují dnes, jde stále o melodický punk rock?

Profilujeme se pořád stejně, tedy hrajeme hudbu, která nás především baví. Víceméně zapadá do žánru punkrockového, neb jsme na tom všichni vyrostli, i když tedy číra úplně nenosíme a chodíme i do práce. (smích)

Jak aktuálně dělíte čas mezi koncertování a nahrávání nového alba?

V posledních letech se nám dařilo udržovat tempo pěti písní za rok, které jsme vždy zahrnuli do jednoho EP a doplnili alespoň jedním videoklipem. Letos jsme vzhledem k obměně v sestavě v tvorbě zvolnili a aktuálně dokončujeme singl a průvodní videoklip, který bude na youtube záhy k vidění. Nahrávání a natáčení probíhá většinou o koncertně volných víkendech, nicméně klip jsme nyní točili v neděli jen po pár hodinkách spánku po sobotním hraní. Naštěstí jsme začínali venku, tudíž nás chladný ranní vzduch rychle probral. Jelikož teď máme tvorbu dokončenu, do konce roku už nám zbývá jen hrát a hrát a napřesrok začneme opět vymýšlet něco nového. Kdo by chtěl případně zhlédnout naši produkci, nechť své kroky směřuje na náš Facebook, Bandzone či web kohoutplasismrt.cz, kde obdrží instrukce.

 

Diskografie:

1997 Mějme se rádi (demo)

1999 Nic víc, nic míň (demo)

2002 Samý noví věci (demo)

2004 Kurnik šopa

2008 Duševní výluka

2011 Hužva

2013 Vykřičený muž

2016 EP + kniha Nejlepší by bylo mít tučňáka ve vaně...

2017 Padouch nebo hrdina (EP)

 

Sestava:

Vojta - zpěv
Honza - kytara
Krtek - basa, zpěv
Béba - bicí


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Rockový Malý princ zaujme i nejmenší diváky Rockový Malý princ zaujme i nejmenší diváky
Vydáno: 21.02.2019 v sekci Aktuality
RockOpera Praha uvede poprvé v letošním roce svoji rodinnou rockovou operu Milana Steigerwalda a Pavly Forest Malý princ. Dílo, které je určené jak dospělým, tak těm nejmenším, se na jevišti divadla objeví 24. února v 15 hodin... číst dále
ANACREON se chystají pokřtít novou desku ANACREON se chystají pokřtít novou desku
Vydáno: 20.02.2019 v sekci Aktuality
Kapela Anacreon po třech letech vydává své třetí, osudové album s názvem (S)VĚDOMÍ, které představí fanouškům na svém koncertu v klubu Nová Chmelnice... číst dále
Rokycanští MORRIGAN konečně našli klid Rokycanští MORRIGAN konečně našli klid
Vydáno: 18.02.2019 v sekci Aktuality
Kapela MORRIGAN byla založena na podzim roku 2011 a v původní sestavě se skládala z pěti členů. Carloss (zpěv), Fill (kytara, zpěv), Bouvard (basa, zpěv), Míra (kytara) a Vlasta (bicí). V této sestavě skupina nahrála i své prvn... číst dále
Tattoo Convention Prague: festival pro milovníky kérek Tattoo Convention Prague: festival pro milovníky kérek
Vydáno: 16.05.2018 v sekci Aktuality
Za pár dní se v Praze uskuteční jubilejní 20. ročník mezinárodního festivalu piercingu a tetování, který tradičně nabídne přehlídku nejlepších tetovacích studií z celého světa... číst dále
ALIA TEMPORA vyjíždí na turné s megahvězdou ALIA TEMPORA vyjíždí na turné s megahvězdou
Vydáno: 15.05.2018 v sekci Aktuality
Švédská ikona AMARANTHE vyráží v druhé polovině května na turné do Pobaltí. Doprovázet je bude dravá brněnská formace ALIA TEMPORA, která tak opět dokazuje, že česká rocková scéna má světu co nabídnout... číst dále