HARDMOK: Rockeři s vlastním pivkem

Vydáno: 22.02.2019 12:44 - Czech Blade

Kapela vznikla v roce 2010. Název evokuje lásku k hardrocku, která je v kapele všudypřítomná, a současně vyjadřuje touhu tvořit novou, a hlavně českou autorskou muziku koncertního či poslechového typu s ambicí reagovat na témata doby minulé i současné, vzpomenout a pojmenovat vše, co v nás evokuje vzpomínky a malinko je třeba i zhodnotit a přehodnotit
Kapelu zpočátku tvořil Vladimír Šmejda – kytara, Zbyněk Udržal – baskytara, Míra Šeda – bicí. V roce 2012 se zformovalo současné složení, a to příchodem Libora Vohralíka – kytara a Mika Voigts – zpěv. Všichni členové se muzice věnovali dlouho před vznikem HARDMOKU a působili v různých uskupeních, mnohdy i žánrově odlišných. 

Prvním větším úspěchem bylo vítězství kapely HARDMOK v soutěži Hudební liga města Pardubic v roce 2014. V roce 2016 vydává kapela své první album s názvem „Našlápnuto“. Deska byla natočena ve studiu Hacienda Miloše Dodo Doležala, který kapelu významně posunul a nasměroval. Pak následovalo mnoho koncertů a festivalů.

V roce 2016 spatřil světlo světa první videoklip na song „Propast“, který sklidil úspěch v hitparádě irockshock a následně na TV Rebel. Druhý videoklip na song „Holky motodivoký“ dotáhl HARDMOK až na kapelu měsíce na TV Rebel a následně na třetí místo v celkovém pořadí roku 2017. Druhé album s názvem „Pošli to dál!“ vyšlo v roce 2018, a vznikalo jak jinak než ve studiu Hacienda. Křest CD proběhl na domovské scéně v Hospůdce No.59 v Bohumilči za účasti Miloše Doležala Jr., který se podstatně podílel na vzniku desky.

Nyní kapela koncertuje a připravuje natáčení dalšího videoklipu. Přehled koncertů najdete na bandzone.czhardmok nebo na www.hardmok.cz. Charakteristickými prvky hudby kapely HARDMOK jsou úderné riffy, melodické zpěvné refrény, zajímavé texty a čtyřhlasé vokály s nakřáplým lead vokálem. Kapela je známá nejen originální muzikou, ale i svým vlastním originálním pivem s názvem Hardmok z pivovaru Letohradský jelen. 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení