Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
MORRIGAN: Palba bez slitování

MORRIGAN: Palba bez slitování

Vydáno: 11.03.2019 13:14 v sekci Rozhovory - Czech Blade

Ro(c)kycanští brusiči procházeli turbulentním vývojem, který je neustále zkoušel z jejich výdrže a chuti hledat správný směr. Podařilo se a dnes je kapela konečně jako ryba ve vodě.


Jaké je vaše aktuální žánrové zaměření?

Filip: V současné době jsme konečně našli svůj směr, a to atmosférický black doom. Pravda je, že jsme k tomu museli ujít kus cesty. Neustále jsme laborovali na hraně thrash a black metalu, než jsme nakonec zjistili, že zpomalit je správná volba.

Bouvard: Naprosto souhlasím. Každý z členů, ať už bývalých, či současných, měl jiný pohled na to, co tvořit, a i proto byla dřívější tvorba tak rozdílná. Až u posledních dvou songů „Maják“ a „Zvracené umění“, kterým položil základ Danny, jsme přišli na to, co nás všechny baví a co nám vyhovuje.

V minulosti jste často řešili určitou fluktuaci členů. Je současná sestava MORRIGAN stabilní?

Filip: Tak to upřímně doufám. Měnit sestavu každý rok a shánět neustále nové lidi bylo dost frustrující. Teď to konečně vypadá, že tahle parta vydrží.

Bouvard: Všichni v to doufáme. Mě osobně nebaví neustále si zvykat na nové členy a určitě nejsem sám. Proto jsme po odchodu Carlosse už nechtěli shánět dalšího člena, ale riskli jsme zůstat ve čtyřech. Zpěvy jsme si s Filipem rozdělili my dva, i když jsem byl poměrně nervózní, jak to lidé přijmou. Podle ohlasů z prosincového křestu to bylo ale očividně správné rozhodnutí.

Nedávno vám vyšlo EP „Zvrácené umění“. Existují také plány na regulérní řadovou desku?

Filip: Určitě to je jeden z našich cílů. A věřím, že kdyby nedocházelo neustále k personálním změnám, už tu mohla být.  Na druhou stranu, díky nim jsme se našli, takže všechno zlé je pro něco dobré. A my máme aspoň jasno, jak to bude vypadat.

Bouvard: Tak po demu, singlu a EP by už měla regulérní deska přijít konečně na řadu. Na novém materiálu se již pracuje, tak snad brzy. Nechceme ale nic uspěchat, takže kdy to nakonec bude, sami teď nevíme. Plány jsou jedna věc, ovšem jejich realizace je často něco jiného.

Máte ambice prosadit se také za hranicemi tuzemska?

Filip: Kdo by je neměl.  Určitě bychom se rádi konečně dostali někam dál. Zpočátku jsme koncertovali jen „okolo komína“. A to nám rozhodně nestačí.

Bouvard: Určitě by to byla příjemná změna zahrát si i venku. Konkurence je v dnešní době velká, tak uvidíme, jestli nám naše úsilí přinese i zahraniční koncerty. Osobně bych to uvítal.

Jste spokojení se svým současným koncertním vytížením?

Filip: Těch koncertů bylo v poslední době opravdu málo, takže moc ne, ale intenzivně pracujeme na tom, aby se to změnilo.

Bouvard: Loňský rok nám koncertně nakloněn opravdu nebyl. Bylo toho skutečně poskrovnu a věříme, že se to letos zlepší a budeme se moci ukázat vícekrát než v minulých letech. Zkušebna je sice fajn, jsme skvělá parta, ale chceme tu energii určitě dostat na pódia co možná nejčastěji.

 

Diskografie:

2014 Demo

2016 Peklo (singl)

2018 Zvrácené umění (EP)

 

Sestava:

Bouvard – baskytara, zpěv

Fillous – kytara, zpěv

Lubo – kytara

Vlasta – Bicí


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
BEYOND THE DARK ANGEL zvou na Leviathan Open Air BEYOND THE DARK ANGEL zvou na Leviathan Open Air
Vydáno: 29.03.2024 v sekci Aktuality
Black metalová formace BEYOND THE DARK ANGEL přichystala na červenec letošního roku první ročník festivalu Leviathan Open Air, který se uskuteční 27.7. v Chlumčanech u Plzně. „Pro tuto akci jsme vybírali kapely s odlišnými... číst dále
SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě „Emperor of Evil“ SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě Emperor of Evil
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
17. února proběhl v bzeneckém KD křest nového LP thrash metalových SHAARK „Hybrid War“, které spatřilo světlo světa o den dříve. SHAARK si k tomu pozvali několik spřízněných kapel, vesměs souputníků celé své kariéry... číst dále
THE PUBLIC připomínají album Sanctify THE PUBLIC připomínají album Sanctify
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
Jsou kapely, u nichž je od prvopočátku zřetelné, že se mermomocí snaží bušit na bránu slávy a obecného povědomí. A pak jsou naopak kapely, o kterých nic moc nevíte, a přitom jsou schopny vám kdykoliv svou produkcí vyrazit dech... číst dále
Vydáte se za Heather? Vydáte se za Heather?
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Tam, kde mnozí v kličkované mezi hudebními žánry a emocemi končí, začíná pouť Heather. Její cestu lemují příkré rockové riffy a nesmlouvavé harmonie, které však mnohdy jako mávnutím kouzelného proutku ustupují křehkým... číst dále
CHINASKI mají chuť zlobit CHINASKI mají chuť zlobit
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Píseň "Mám chuť zlobit" z posledního řadového alba "Frihet" je jednou z nejoblíbenějších písní na koncertech CHINASKI. Kapela se proto rozhodla ke svému třicetiletému výročí natočit jako jeden ze speciálních dárků klip s... číst dále