Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
Pekelný ostrov 2019

Pekelný ostrov 2019

Vydáno: 26.05.2019 00:00 v sekci Aktuality - Czech Blade

Největší open-air festival na západě čech opět otevírá pekelné brány první červencový víkend v Holýšově. Sedm let si festival budoval tradici a dostával se do povědomí příznivcům dobré rockové muziky a to, že osmý ročník rozhodně nezklame, dokazuje pořádně nadupaný program na dvou střídajících se pódiích.


pekelnyostrov_plakatKaždoročně Pekelný ostrov zahajuje svá festivalová klání ve čtvrtek, již tradiční warm-up párty, kde vystoupí a naladí festivalovou atmosféru první čtyři kapely. (To vše zdarma.) Návštěvníci mají možnost zajistit si včasným příjezdem dobrá parkovací místa nebo místa pro stanování. Mimo jiné bude otevřena i vstupní pokladna, kde si mohou vyměnit vstupenky za ID pásky a předejít tak pátečnímu shonu.

Program samotného festivalového víkendu rozezní jména předních rockových kapel české hudební scény a jednoho zahraničního hosta. Fanoušci se mohou těšit na hard-rockovou show v podání finské skupiny LORDI, kteří v roce 2006 vyhráli Song Eurovision Contest. Z české hudební scény se jako vlna Tsunami přižene partička DIVOKEJ BILL a s nimi i dobře známé rockové songy, okořeněné folkem. Po dvou letech se na pekelnou stage vrátí skupina ŠKWOR, čtyřčlená partička hrající hard-rock. Festival roztančí a rozezpívá pop-punk od RYBIČEK 48 a hity jako "Proč pocit mám" nebo "Přirození" přiveze kapela HARLEJ, v čele s frontmanem Tomášem Hrbáčkem.

Na Pekelný ostrov dorazí i pražská parta DYMYTRY, hrající psy-core, nekonečný mejdan proběhne během vystoupení skupiny TRAKTOR, milovníci skotských dud a punk-rocku rozvíří prach u PIPES AND PINTS a písničky z naprosto jiného soudku přiveze Jaroslav Uhlíř. Malý muž s obrovským fanouškovským sborem. Ve festivalovém line-upu nesmí chybět česká rocková legenda – kapela DOGA, tanzmetalová show inspirovaná Krkonošskými pohádkami – TRAUTENBERK, chytlavé songy Mardyho a kapely VYPSANÁ FIXA, milovníci piva a českých hospod – skupina ALKEHOL, dále KOMUNÁL, Vilém Čok a BYPASS a další. Jedno jméno kapely zůstane v tajnosti do 15.6., je na co se těšit, určitě padne do noty.

Stálí návštěvníci si v letošním roce všimnou několika změn v postavení areálu a jeho samotném fungování. Prvním rokem přechází festival na cashless systém, tedy bezhotovostní systém. Na ID pásky bude umístěn čip, který si návštěvníci nabijí dle svého uvážení. Na všech prodejních místách pak budou platit pomocí nabitého čipu, nikoli hotovostí.

 Velmi oblíbenou částí festivalu se stala v minulém roce nově vybudovaná pekelná pláž u splavu, příjemná chill-out zóna. Ta bude i v letošním roce zachována, stejně jako plnohodnotný festivalový servis v podobě sprch, dobíjecí stanice pro mobilní telefony, úschovny a nově se na festivalu objeví v menším počtu i keramické záchody.

Festival již vyprodal stále více atraktivní V.I.P zónu, která nadchla návštěvníky velkokapacitním stanem s pevnou podlahou, hospodou s posezením a zahrádkou, pivem do skla, kávou do porcelánu nebo vlastním WC. U velkokapacitního stanu byl a letos bude znovu přistaven anglický dvoupatrový autobus „double-decker“, z jehož terásky je vidět na celý festivalový areál.

Ceny vstupného:

-          Současná cena za festivalovou permanentku je 750,-Kč (předchozí série za 300,-, 350,-, 400,-, 500,-, 590,- a 650,- jsou již vyprodané).

-          Poslední cenová edice bude za 950,-Kč. Na místě již nebude možné zakoupit vstupenky na festival. (Slevové vstupenky pro dárce krve, držitele průkazu ZTP a ZTP/P, děti do 150 cm, pro důchodce nad 70 let a AČR budou zařazeny rovněž do předprodeje)

-           Cena za V.I.P. vstupenku je 1.800,-Kč. (VYPRODÁNO)

-           Poplatek za festivalové parkoviště je 200,-Kč za automobil a 600,-Kč za karavan. Celofestivalové stání karavanu s el. přípojkou za 1300,-Kč.

 Místo konání:            Holýšov

Typ: rockový open-air festival

Datum konání: 5. -  6.7.2019 (4.7.  Warm-up večírek zdarma)

Webové stránky:  www.pekelnyostrov.cz

Otevírací doba areálu:

-          V pátek od 14:00 – 02:00*

-          V sobotu od 12:00 – 02:00*

*po skončení vždy afterparty v non-stop baru před areálem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě „Emperor of Evil“ SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě Emperor of Evil
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
17. února proběhl v bzeneckém KD křest nového LP thrash metalových SHAARK „Hybrid War“, které spatřilo světlo světa o den dříve. SHAARK si k tomu pozvali několik spřízněných kapel, vesměs souputníků celé své kariéry... číst dále
THE PUBLIC připomínají album Sanctify THE PUBLIC připomínají album Sanctify
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
Jsou kapely, u nichž je od prvopočátku zřetelné, že se mermomocí snaží bušit na bránu slávy a obecného povědomí. A pak jsou naopak kapely, o kterých nic moc nevíte, a přitom jsou schopny vám kdykoliv svou produkcí vyrazit dech... číst dále
Vydáte se za Heather? Vydáte se za Heather?
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Tam, kde mnozí v kličkované mezi hudebními žánry a emocemi končí, začíná pouť Heather. Její cestu lemují příkré rockové riffy a nesmlouvavé harmonie, které však mnohdy jako mávnutím kouzelného proutku ustupují křehkým... číst dále
CHINASKI mají chuť zlobit CHINASKI mají chuť zlobit
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Píseň "Mám chuť zlobit" z posledního řadového alba "Frihet" je jednou z nejoblíbenějších písní na koncertech CHINASKI. Kapela se proto rozhodla ke svému třicetiletému výročí natočit jako jeden ze speciálních dárků klip s... číst dále
DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy
Vydáno: 26.03.2024 v sekci Aktuality
Čerstvé album "Dobrý lhář" podpořili DARK GAMBALLE videoklipem k titulní písni, na němž kapela spolupracovala s režisérem Martinem Ferkem: "S obrovskou radostí oznamujeme, že se nám povedlo probudit z pětiletého tvůrčího spánku... číst dále