Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
MERESIEW: Nic nás jen tak nerozháže

MERESIEW: Nic nás jen tak nerozháže

Vydáno: 20.06.2019 00:00 v sekci Fresh Blood - Jan Moravec

Dle slov baskytarista Marthase mají táborští MERESIEW pro letošní ročník Fresh Blood již splněno a tak raději podporují své krajany.


Představ prosím kapelu MERESIEW a její historii.
Jsme jihočeská banda a vznik se datuje do roku 2008. Ale svůj ksicht získal MERESIEW až v současné sestavě asi před čtyřmi lety. Známe se od puberty (3/4 kapely), hráli jsme spolu s nějakými přestávkami už od takto mladistvých let. Zažili jsme spolu leccos a nic nás jen tak nerozháže.

Co z vaší historie považuješ za nejdůležitější okamžik či událost?
Nejdůležitější? Určitě je to příchod Adzika do našich řad. Vnesl mladší pohled do našich řad a má od té doby zásadní vliv na cokoliv okolo MERESIEW.

Co Tě nejvíc přitahovalo na soutěži Fresh Blood, s jakými ambicemi jste se do soutěže přihlašovali?
Měsíc po loňské účasti ve finále Fresh Blood jsme vydali nové EP „Like A Wolf“ u kterého se o mix a master postaral Damián Kučera ze SKYWAKER. A i s tímto EP jsme se chtěli pokusit prorazit do semifinále, tedy mezi třicet kapel vybraných porotou. Postup do finále je o tom, jak kapela zburcuje více svých fans a ti jim dají hlas. Mezi tou třicítkou jsou všechny kapely kvalitní a mají na to. Takže náš cíl v této soutěži se naplnil a proto jsme se letos rozhodli vyjádřit podporu dalším jihočechům ENDLESS DRAIN a poprosili naše fans, aby hlasovali pro ně. Myslíme si, že pokud se jim podaří postoupit, tak budou velikým favoritem na Cenu publika.

Finále Fresh Blood bude mít koncertní podobu. V čem si myslíš, že je největší síla MERESIEW pro živá vystoupení, čím můžete na návštěvníky vašich koncertů nejsnáz zapůsobit?
Největší síla je v obrovské živelnosti a live projevu našeho frontmana. Kolik on dokáže dostat do našeho setu energie, to je až neuvěřitelné! Po každém setu vypadá, jako když právě prošel myčkou na auta. (smích) Jeho pověstné výskoky jsou pro fotografy častým objektem jejich přístrojů.

Jak se chystáte na letní sezónu, kde vás bude možné během léta vidět?
Letos se spíše chystáme na klasické dovolené. Přes léto v klubu hrát nechceme a zajímavé fesťáky se nám letos vyhnuly… (smích) Jsou tam asi 3-4 akce. Ale jen flákat se nebudeme, máme naplánováno spousty práce. Natočili jsme singl a chystáme videoklip.

Na vašich stránkách se začínají objevovat zprávy o vzniku vašeho nového projektu. Prozradíš, o co se jedná a co mají MERESIEW v plánu?
To sis všiml správně. Objevuje se všude SBHC STYLE. Dohodli jsme se, že postupně budeme střípky z tohoto projektu představovat v průběhu koncertů, což se děje. Ale přesný termín plného odhalení ještě není znám. Takže ti to prozradit nemohu. Prostě nezbude našim fans nic jiného než nás sledovat a těšit se… (smích)

Profil MERESIEW


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě „Emperor of Evil“ SHAARK vydávají klip ze křtu v Bzenci ke skladbě Emperor of Evil
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
17. února proběhl v bzeneckém KD křest nového LP thrash metalových SHAARK „Hybrid War“, které spatřilo světlo světa o den dříve. SHAARK si k tomu pozvali několik spřízněných kapel, vesměs souputníků celé své kariéry... číst dále
THE PUBLIC připomínají album Sanctify THE PUBLIC připomínají album Sanctify
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
Jsou kapely, u nichž je od prvopočátku zřetelné, že se mermomocí snaží bušit na bránu slávy a obecného povědomí. A pak jsou naopak kapely, o kterých nic moc nevíte, a přitom jsou schopny vám kdykoliv svou produkcí vyrazit dech... číst dále
Vydáte se za Heather? Vydáte se za Heather?
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Tam, kde mnozí v kličkované mezi hudebními žánry a emocemi končí, začíná pouť Heather. Její cestu lemují příkré rockové riffy a nesmlouvavé harmonie, které však mnohdy jako mávnutím kouzelného proutku ustupují křehkým... číst dále
CHINASKI mají chuť zlobit CHINASKI mají chuť zlobit
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Píseň "Mám chuť zlobit" z posledního řadového alba "Frihet" je jednou z nejoblíbenějších písní na koncertech CHINASKI. Kapela se proto rozhodla ke svému třicetiletému výročí natočit jako jeden ze speciálních dárků klip s... číst dále
DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy
Vydáno: 26.03.2024 v sekci Aktuality
Čerstvé album "Dobrý lhář" podpořili DARK GAMBALLE videoklipem k titulní písni, na němž kapela spolupracovala s režisérem Martinem Ferkem: "S obrovskou radostí oznamujeme, že se nám povedlo probudit z pětiletého tvůrčího spánku... číst dále