MICHAL PAVLÍČEK - Pošli to tam!

Vydáno: 24.07.2019 00:00 - Czech Blade

WARNER MUSIC, rock
Michal Pavlíček AlbumMichal PAVLÍČEK se na „Pošli to tam!“ snaží obsáhnout celý svůj hudební svět, a tak duní doomem, andělsky zpívá kytarou, tu zhurta strunami i hlasem svým a hostů burcuje i káže o časech zlých, tam nechá tóny smířlivě plout vánkem i bouřlivě vzlétnout až k oblakům, protáhne tlustou línou Babalu, přidá pár drobných ve znamení klasiky a rychle pošle tam…
Každou další písní či instrumentálkou přidává střípek do barevné mozaiky vlastního vnímání muziky i světa okolo nás. Nebojí se silných sdělení ani spoluúčasti přátel, textařů, hudebníků, hlasů, výrazně promlouvajících do výsledného tvaru. Zpěvu se vedle Vlasty Třešňáka a Richarda Müllera ujaly Monika Načeva, Svetlana Rymarenko, Milly Honsová a Eliška Dvořáková, slova jim vložili do úst Jan Sahara Hedl, Michal Horáček a Markéta Pilátová, sám sobě pak Vlasta Třešňák v nové verzi filmového „Odcházení“.

Symbolika srdce protnutého kytarou je zřetelným vyznáním rockové muzice i stále aktuálnějšímu odkazu Václava Havla. Michal Pavlíček se tak zařadil k umělcům, co se nebojí veřejně a hlasitě postavit lži a zlu v době, kdy jsou mnohými jednoduššími spoluobčany považovány pravda a láska za sprostá slova. Má můj obdiv.

Jaromír Merhaut


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení