Naděje z kamionu, z. s., podá pomocnou ruku i v říjnu

Vydáno: 06.10.2019 00:00 - Czech Blade

Kamioňák Jirka Hučko a jeho Naděje z kamionu, z. s., nezahálí ani na podzim a dá se říct, že na přípravách charitativních akcí pro těžce nemocné děti pracuje prakticky celý rok. A už v říjnu se mohou nejen rockeři se srdcem na správném místě těšit hned na dvě akce, které proběhnou na severní Moravě.
První z nich se uskuteční pod názvem Havířovské rockování pro Františka 18. října 2019 od 19.30 hod. v klubu Stolárna v Havířově. Zde, jak už samotný název napovídá, se bude pomáhat malému Františkovi Maschkemu, který už od prvního roku života trpí hned několika závažnými onemocněními, jako jsou dětská mozková obrna, svalová trupová a končetinová hypotonie, středně těžká mentální retardace s poruchou chování, masivně vyjádřený cerebelární syndrom s paleo- i neocerebelární složkou, centrální kvadruparéza a masivní mozečkový syndrom. Příběh malého Františka najdete například na této FB události.

Co se týče hudebního programu, nebudou fanoušci ochuzeni o to, nač jsou tak trochu zvyklí. Dvě ze tří kapel už měly totiž na akcích Jirky Hučka možnost představit své hudební umění, a především pak fakt, že tohle jsou ti správní rockeři se srdcem na pravém místě. Návštěvníci se tak mohou těšit na moravskoslezské shock'n'rollové bardy JOYS, kteří přivezou svůj zemitý big beat a dobře zpěvné české texty jistě nechají rozeznít i hlasivky posluchačů. Určitě bude opět veselo a zpěvno. A o pořádnou zábavu se postarají i BAD JOKER'S CREAM z Frýdku-Místku. Tihle čtyři totálně zapálení šílenci jsou zapálení i pro charitativní akce, které jsou pro ně přímo povinností. Letos je bylo možné vidět třeba na Rocktherapy v Orlové a pomoc opakovaně neodmítli ani Jirkovi Hučkovi, takže návštěvníci havířovského koncertu se mohou těšit na další parádní glamrockovou jízdu. Mladí REFORE ze Štítné nad Vláří-Popov se na akcích Naděje z kamionu, z. s., představí poprvé, a zařadí se tak po bok kapel, kterým není lhostejný těžký osud nemocných dětí. V tomto případě si přijdou na své především milovníci klasického thrash metalu, který kluci během čtyř let existence patřičně vypilovali.
Je třeba něco dodávat? Smysl akce, která by neměla nechat nikoho v klidu, je jasný, kvalitní kapely představeny, takže nezbývá nic jiného než se 18. října vydat do Havířova a přijít podpořit malého Františka, se kterým se zrovna život nemazlí. Vstupné bude dobrovolné od 99 Kč.

Facebook event

Autor textu: Jiří Olszar
Původně zveřejněno na ROCKSHOCK

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení