Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
HANZ´S FUCKERS - na vlastní trika

HANZ´S FUCKERS - na vlastní trika

Vydáno: 21.10.2019 00:00 v sekci Tuzemské Podhoubí - Czech Blade

HANZ´S FUCKERS je česká rocková kapela původem z Kroměřížska, která několik let fungovala pouze jako boční projekt, ale od podzimu 2017 funguje jako plnohodnotná kapela a postupně nabírá na obrátkách.


České zpěvy na hutných rytmech, rockové skladby s hitovým potenciálem, to jsou HANZ'S FUCKERS. V řadách kapely hrají zkušení muzikanti, kteří mají zkušenosti s vystupováním na všech velkých festivalech v ČR, ale taky zkušenosti ze zahraničí nebo jako předskokani světovým ikonám. Členy HF můžete znát jako bývalé členy HANNIBAL LECTER, BETHRAYER, JUMPING DRUMS nebo jako současné či zaskakující členy DARK GAMBALLE, HAZYDECAY, TRNY & ŽILETKY. Borci HANZ'S FUCKERS mají na svém kontě spoustu singlů z dob rané tvorby, které poté následovaly oficiální nahrávky "Nechtěnej" (EP, 2014) a "Naživu" (EP, 2018). Kapele se během koncertů dostává stále větší a větší odezvy publika, což ji přirozeně stmeluje a nabíjí energií. Na jaře 2019 dochází k natočení dalšího videoklipu k songu "Rock n' Roll", opět ve spolupráci s Michalem Novákem.

Kapela HANZ’S FUCKERS možná působí na první pohled neznámě, ale při bližším ohledání rockový fanoušek pozná, že v jejích řadách potká samé známé. Za skupinu hovoří basák AleK.

Vaše kapela původně působila jako boční muzikantský projekt. Dá se označit impulz, který vás přiměl kapelu postavit na hlavní kolej?
Ano, jako boční projekt vše fungovalo někdy od roku 2007, hrálo se víceméně nárazově, párkrát do roka, a to v různých sestavách, kdo jak měl zrovna čas. Na začátku podzimu 2017 to ale vykrystalizovalo tak, že jsme si řekli, že z HF uděláme regulérní kapelu. Přispěly k tomu situace v našich tehdejších domovských kapelách. Všichni do jednoho jsme se shodli, že HF nás baví a naplňuje ze všeho nejvíc, tak že půjdeme přirozenou cestou. Ono nikdy ničemu neprospívá, když něco už děláš ze setrvačnosti, postupem času prostě vyhoříš a řekneš si, že už to stačilo. Asi to tak všechno mělo být a sešlo se ve správný čas.

Kam s kapelou míříte z hlediska ambicí? Určité zkušenosti už všichni máte, ale přece jen HANZ’S FUCKERS jsou nová značka.
Chceme hlavně hrát a dostat HF co nejvíce do povědomí. Jak říkáš, nějaké zkušenosti už všichni máme, a ne úplně malé, což je jen ku prospěchu věci, takže se toho budeme snažit co nejvíce využít. Na pódiu i ve studiu už jsme otrkaní a dá se říct pevní v kramflecích, takže uvidíme, kam až ten náš ansámbl dotáhneme. Muzikou žijeme všichni do jednoho, je to takový náš životní styl, bez toho by to nešlo. Zápal máme, což nás dohromady kope a posouvá.

Máte za sebou épéčka, singly i videoklipy. Směřuje vše k vydání regulérní řadové desky?
EP jsou vlastně čtyři. Poslední vyšlo loni, v roce 2018. Nyní už máme pohromadě nějaké nové nápady, které všichni průběžně shromažďujeme a nahráváme do šuplíku. Bavili jsme se už i o dlouhohrající desce, ale je otázka, jestli to v dnešní době má smysl. Nová nahrávka jistě bude, už teď se o ní bavíme, ale v jakém konceptu vyjde, jestli pěti- až šestiskladbové EP nebo celá deska o cca dseeti skladbách, to je zatím brzo předesílat.

Je možno podle vás hudební styl HANZ’S FUCKERS uchopit do jednoho souhrnného žánrového bloku?
My tomu říkáme rock’n’roll. Jsme prostě rocková kapela. Všichni máme rádi především starší poctivou muziku, řekněme starou školu. Moderní vlny jdou až na pár výjimek úplně mimo nás. Naše tvorba by se dala charakterizovat jako rockové songy na hutných spodcích s melodickým českým zpěvem.

Vznik: 2007
Místo: Hulín
Styl: rock’n’roll
Zajímavost: Muzikanti hráli či fungují ve známých kapelách DARK GAMBALLE, HAZYDECAY nebo SOUTHPAW.

Facebook HANZ´S FUCKERS


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
THE PUBLIC připomínají album Sanctify THE PUBLIC připomínají album Sanctify
Vydáno: 28.03.2024 v sekci Aktuality
Jsou kapely, u nichž je od prvopočátku zřetelné, že se mermomocí snaží bušit na bránu slávy a obecného povědomí. A pak jsou naopak kapely, o kterých nic moc nevíte, a přitom jsou schopny vám kdykoliv svou produkcí vyrazit dech... číst dále
Vydáte se za Heather? Vydáte se za Heather?
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Tam, kde mnozí v kličkované mezi hudebními žánry a emocemi končí, začíná pouť Heather. Její cestu lemují příkré rockové riffy a nesmlouvavé harmonie, které však mnohdy jako mávnutím kouzelného proutku ustupují křehkým... číst dále
CHINASKI mají chuť zlobit CHINASKI mají chuť zlobit
Vydáno: 27.03.2024 v sekci Aktuality
Píseň "Mám chuť zlobit" z posledního řadového alba "Frihet" je jednou z nejoblíbenějších písní na koncertech CHINASKI. Kapela se proto rozhodla ke svému třicetiletému výročí natočit jako jeden ze speciálních dárků klip s... číst dále
DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy DARK GAMBALLE odhalují svoje hříchy
Vydáno: 26.03.2024 v sekci Aktuality
Čerstvé album "Dobrý lhář" podpořili DARK GAMBALLE videoklipem k titulní písni, na němž kapela spolupracovala s režisérem Martinem Ferkem: "S obrovskou radostí oznamujeme, že se nám povedlo probudit z pětiletého tvůrčího spánku... číst dále
ŽÁDNEJ STRES vydává album ŽÁDNEJ STRES vydává album "Cesta" a zve na křest do Třemošnice
Vydáno: 24.04.2023 v sekci Aktuality
Album, které se nejen názvem, ale i v mnoha textech, točí kolem takříkajíc denního chleba většiny interpretů a muzikantů vyšlo 21. dubna. K dispozici je pro fanoušky v digitálních distribucích jako je Spotify apod., a taky ve... číst dále