CKB - Není času nazbyt

Vydáno: 25.11.2019 00:00 - Czech Blade

„Rychle a zběsile“ je poslední song brněnské progressive-rockmetalové skupiny CKB, který kapela natočila ve studiu SONO Records. Skladba rozšiřuje hudební pestrost, kterou kapela ve svých skladbách předkládá posluchačům.
Rychle a zběsile letí čas, který se nedostává kapele k dokončování rozpracovaných songů. K dokončení druhého alba kapele chybí dotočit ještě šest skladeb. Dvě z nich kapela singlově vydá ještě v letošním roce (listopad, prosinec) a zbývající skladby vydá kompletně s novým albem v příštím roce 2020. Před vydáním druhého alba, které ponese opět jednoduchý název, a sice „Album II“, zveřejní kapela povídku, na jejímž základě vznikl projekt „Proměny Života“ („Album I“, „Album II“). S lehkou nadsázkou se dá říci, že CKB je první kapelou, která složila muziku na motivy povídky. CKB věří, že vydáním povídky otevře posluchačům nový prostor k lepšímu vnímání a pochopení jejich stávající tvorby a že toto pochopení pomůže kapele získat nové fanoušky.

„Často se ze strany posluchačů setkávám s nepochopením textů a s hodnocením žánrové neucelenosti“, říká hlava projektu Česlav Koryčan. Jeho odpovědí bývá vyjádření: „Život i hudba jsou natolik pestré, že má-li „Album I a II“ hudebně vystihnout příběh povídky, nemůže být CKB žánrově ucelená.“ Pomalu a v klidu se tak blíží ukončení projektu „Proměny Života“. Do čeho se CKB pustí po tomto projektu, jak vidí kapela svoji budoucnost, to vše se čtenáři dočtou v listopadovém čísle Spark. Skladby kapely CKB lze stáhnout nebo jen poslouchat z webu kapely nebo z bandzone.

Facebook CKB




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení