!T.O.O.H.! dokončili nahrávání nové desky

Vydáno: 09.12.2019 00:00 - Martin Knap

Tvrzení, že Česká republika má jedny z nejsvéráznějších kapel, které kdy vznikly, nemůže být daleko od pravdy. Kapely jako MASTER'S HAMMER, LYKATHEA AFLAME, UMBRTKA či MINCING FURY jsou zkrátka originály, kterým tuzemský ráz nikdo neodpáře. Další takovou kapelou je pražská progresivní death/grindová kaplea !T.O.O.H.! což je zkratka pro „The Obliteration of Humanity“ čili „Zničení lidstva“.
!T.O.O.H.! hráli v letech 1990 - 1993 pod jménem DEVASTATOR a v letech 1993 - 2005 vydali tři dema a čtyři studiová alba. Kapela se rozpadla po vydání alba „Řád a trest“ (2005), které bylo staženo z distribuce poté, co jejich label Elitist Records byl převzal Earache Records. Duo Humanoid a Schizoid se dalo opět dohromady v roce 2011 a o dva roky později vydali album „Democratic Solutions“. Pro toto období bylo příznačné míchání death metalu s elektronickými prvky. Poté se kapela opět rozpadla kvůli Humanoidovým osobním problémům.

V roce 2017 se !T.O.O.H.! opět vrátili na scénu a letos vydali EP „Komouš“ na němž jsou čtyři písně a řada krátkých elektronických instrumentálek. Letos v červenci také oznámili, že pracují na desce s názvem „Free Speech“. Album vyjde během příštího roku v digitálním formátu, o distribuci na fyzických nosičích kapela ještě jedná. Ke každé písni Humanoid připravil kresbu, která ilustruje myšlenku songu, jako bonus k albu posluchači dostanou EP „Komouš“. Na „Free Speech“ měly být původně elektronické a akustické instrumentálky, kapela se ale rozhodla je na nahrávku nezařadit. Na ukázky z nového alba si ještě budeme muset počkat, níže si ale můžete poslechnout, jak zní aktuální tvorba !T.O.O.H.! (malé varování: není to pro slabé nátury).

EP "Komouš"

Facebook !T.O.O.H.!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení