FYLYP SKANDAL - "Monogram"

Vydáno: 20.04.2015 00:00 -

FYLYP SKANDAL
„Monogram“

vlastní náklad
grunge

Je málo kapel, které chtějí znít skutečně garážově a zároveň velkolepě. A zároveň ještě tak, že to je záměr. Přesně takový pocit mám já ze slovenských FYLYP SKANDAL. Jejich debutové CD z minulého roku obsahuje celkem čtrnáct skladeb oslavujících grunge v opravdu skvělé podobě.

7259

FYLYP SKANDAL to rozjíždí naplno skladbou „Heroin“, říznou a chytlavou, kterou střídají další, rytmicky odlišné, avšak přesto více či méně dobré. Vyzdvihnout bych chtěla skladby „Kvapky“, „Čarovná“ a „Si moja láska“, které mě zaujaly na první poslech. Hudba FYLYP SKANDAL je charakteristická výraznými kytarovými riffy a snadno zapamatovatelnými melodiemi a texty, čímž však nelze říct, že by byla jejich muzika jednoduchá nebo fádní. Naopak – někdy mi texty FYLYP SKANDAL připadají v podtextu hlubokomyslnější, než by se mohlo zdát.

Kapelu jako jsou FYLYP SKANDAL si představuji jako headlinery nějakého grungeového večera v zakouřeném tmavém klubu, avšak s takovou tou atmosférou, kterou jinde nenajdete. A opět se musím chytit mé klasické myšlenky, že v tomto případě mě mrzí absence více takových kapel na výsluní československé rockové scény. Svět by byl hned pestřejší, no ne?!

Hodnocení: 4,5/6


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení