ARCHEONIC - Šestnáctá dimenze

Vydáno: 16.01.2020 00:00 - Czech Blade

Počátky vzniku mohelnické úderky ARCHEONIC se datují do posledních měsíců roku 2016.
Tehdy se již k částečně zformované skupině přidal nový leader/vokalista, čímž byl proces formování kapely uzavřen. Prvotní sestava byla ve složení: Martin Brňovjak (ex-ABSURD CONFLICT, ex-EDAIN), Lerry (PERSONAL SIGNET, ex-SCENERY), Mik (THE SPLIT, ex-SCENERY), Rades (ex-NO HONEY) a Martin „Brácha“ (ex-SCENERY). Po krátké době Martin kapelu opouští a za bicími se usadil bicman Mirek (JUMPING DRUMS, ex-MNICH).

Kapela v tomto složení odehrála spoustu koncertů, jak u nás, tak i za hranicemi naší republiky. Kromě Slovenska se zúčastnila mimo jiné i festivalů v rumunské Timisoaře na „Revolution Xtreme music“ a festivalu v ukrajinské Oděse „Black Sea Metal festival“ na pláži Černého moře. ARCHEONIC se v současné době prezentuje pětiskladbovým EP s názvem „16th Dimension“. Textově se zabývá tématy moderní počítačově-sociální doby a obecně jejími nešvary a problémy. Kapela si hraje s tématy odcizení, ztrát soukromí, zneužívání dat… Jde o takový výhled do blízké, nevlídné sterilní budoucnosti.

Na stránkách kapely a jejím Youtube kanálu k můžete vidět hned pět klipů, včetně nejnovějšího klipu k singlu „Virtual Cramp“, kde si můžete všimnout nové i nové pěvecké akvizice. Tím se v lednu roku 2019 stal mladý, nadějný zpěvák, který si říká P.T. V této sestavě se ARCHEONIC chystá do studia k natočení nového CD, které je plánované na jaro 2020.

Archeonic - Virtual cramp

Facebook ARCHEONIC


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení