Mnoho tváří tuzemské scény
czechblade logo
Fresh Blood profily kapel
BAD VICTIM - Hrůzy válek

BAD VICTIM - Hrůzy válek

Vydáno: 17.01.2020 00:00 v sekci Rozhovory - Czech Blade

Vysočinská tlupa už nahání hrůzu téměř dvě dekády, během kterých prožila celkem turbulentní kariéru, jejímž vyvrcholením bude nová deska, která slibuje překvapení v podobě cover artworku.


Můžete na úvod vysvětlit název kapely BAD VICTIM?
Název kapely byl jen o něco méně šílenější než jméno PSYCHOPATS FRISCO, z něhož byla současná kapela vysoustružena. BAD VICTIM bylo v pravěku bandy, tzn. kolem léta 2002, zamýšleno jako „chybná oběť“, což korespondovalo s myšlenkou omylem zabitého nebo omylem odstraněného jedince. Později jsme se dozvěděli, že někde na území Států je to i slangový výraz pro jatka. To se nám zamlouvalo ještě mnohem více.

Jak jste sami uvedli, BAD VICTIM kdysi vznikli jako numetalová kapela, co vás přimělo k odklonu z původně nastoupené cesty?
Jako numetalová kapela BAD VICTIM začínali a několik let tu linii kapela i skutečně držela, ale po plynulé obměně členů přicházeli do smečky kojoti slyšící na jména GOD DETHRONED nebo UNANIMATED. Druhý podstatný důvod ve vývoji kapely je postupný rozvoj dovedností, a hlavně načerpání zkušeností „živým“ hraním. To vám žádná zkušebna nikdy nenahradí.

Postupem času se váš rank ustálil na kombinaci deathu a blacku. Proč právě tyto dva extrémy?
Ten odér black metalu do kapely tutově propašoval kytarista Eda, protože severský melodický death/black je přesně jeho parketa. A pokud se BAD VICTIM už řádku let nacházejí ve složení s jednou kytarou, je to o to zřetelnější. Dalším faktorem bylo doplnění sestavy o bubeníka Tympána, a protože je z BAD VICTIM jasně nejlepší instrumentalista, obzory pro skladby brutálních songů se hodně rozšířily. Není nad to mít za sebou v metalové kapele mašinu! U mě (Miland –growling) je co se skupiny týče směřování zcela jasné a preference death metalu jsou na denním pořádku. Myslím, že jména jako Benton, Barnes, Tardy nebo Drunen budou i do budoucna pojmem na metalových mapách.

Zvláštností při živé produkci BAD VICTIM je maskovaný growler a používání plynové bomby jako ozvláštnění produkce. Je pro vás důležité působit unikátně?
Je to nesmírně důležité. Odlišovat se, něčím zaujmout, přesvědčit posluchače nebo návštěvníka koncertu, že zrovna na téhle kapele „něco“ je. Proto je „normální“ se navléci do hadrů a potit se v masce. Za každým rohem dnes číhají desítky, ne-li stovky hladových a čekajících na svou šanci. Jediná šance je se snažit dát tomu, co je potřeba a dnes je do kapely nezbytné i něco investovat. Promo se samo neudělá.

Na letošní prosinec je naplánováno vydání čtvrté řadové desky BAD VICTIM? Co o ní můžete prozradit?
Nová placka je od prosince venku. Křest proběhl ve Velkém Meziříčí (klub Rock Depo) 7.12.2019. Tato akce byla i prvním prodejním místem nového cd. Nahrávali jsme ho v průběhu roku ve studiu Shaark v Bzenci. Jinak jsme si vše kolem nahrávky (s pomocí přátel) dělali „svépomocí“. Na druhou stranu pro extrémní kapelu se asi dnes těžko hledá vydavatel, který by kapelu i nezištně podporoval. Takto máme vše plně pod kontrolou a není si tedy na koho stěžovat. Nahrávka se ponese ve stopách předchozí desky „Epicentrum“. Žádný odklon do komerčnějších vod nebo dnes tolik populárních melodických vokálů se nekoná. Sázíme na temný metal s texty tentokráte o protektorátu, víře nebo zbytečnosti zmařených životů ve válečných konfliktech. A určitě jsem zvědavý na reakce na obal nové fošny, tam máme malé překvápko. Zůstaňte s metalem!

Diskografie:
2005 Blindness 254/506
2007 Střepina
2014 Epicentrum
2019 Síra a chlad

Vznik: 2000
Místo: Velké Meziříčí
Styl: death/black
Zajímavost: Nové texty o protektorátu

Sestava:
Miland – growling,bomba
Eda – kytara
Laca – basa
Tympán – bicí

Facebook BAD VICTIM




DOPORUČENÉ ČLÁNKY
INNERSPHERE - In the Shadow of the Sun INNERSPHERE - In the Shadow of the Sun
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Recenze
SMILE MUSIC RECORDS – 47:49, melodic death metal... číst dále
GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die GOOFY COW před Evropskou tour vydávají single Live And Let Die
Vydáno: 19.04.2024 v sekci Aktuality
Předtím, než Goofy Cow vyjedou z České republiky a vydají se na svou květnovou tour po jižní Evropě, představují nový singl "Live And Let Die". Jeho hlavním motivem je nutnost hledět vpřed, nikoliv do minulosti. Skladba se hlouběji... číst dále
CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody CHOROBOPOP na své třetí desce zkoumají hranice svobody
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Split sami se sebou na svém třetím řadovém albu Svobodě na stopě vydali rožnovští CHOROBOPOP. Zkušení hudebníci Daniel Stibor (Ctib), Pavel Zajíc (Zay) a Petr Gojtka (Keč) se na desce vrátili ke svým punkovým kořenům a zárove... číst dále
PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus PAČESS a Bára Basiková vydávají Katechismus
Vydáno: 18.04.2024 v sekci Aktuality
Osm měsíců od alba "Absolutno" přichází pivně didaktický spolek PAČESS s novým materiálem, který dostal název "Katechismus". Bára Basiková se usadila v kapele a nutno podotknout, že jí tato pozice svědčí. "Písně na tuhle desku... číst dále
ERELEY představují plody ze své zahrádky ERELEY představují plody ze své zahrádky
Vydáno: 17.04.2024 v sekci Aktuality
ERELEY chystají na poslední květnový den vydání alba "Garden", jehož vydání budou mít na starosti italští WormHoleDeath. U příležitosti podpisu smlouvy ERELEY představili videoklip ke skladbě "Symphony of Hell". Do vydání alba... číst dále