Je dobojováno! Vítězem Spark Fresh Blood 2019 je PURNAMA

Vydáno: 22.01.2020 14:27 - Czech Blade

Šestý ročník Spark Fresh Blood zná svého vítěze, je jím turnovská death/blacková smečka PURNAMA. V těsném závěsu za ní skončili tachovští NEUROTIC MACHINERY a táborští ENDLESS DRAIN. Všechny tři kapely však odvedly excelentní výkony.
Jak řekl při vyhlašování finálového pořadí šéfredaktor Sparku Karel Balčirák, hudba není sport a nehraje se na body. Každá kapela zahrála jiný druh tvrdé muziky a všechny podaly vynikající výkony. Přesto jedna zvítězit musela a odborná porota po dlouhém rokování vybrala PURNAMU.

SFB_Purnama 5
Chlapci z PURNAMY předvedli svou variaci na death/blackové téma, nezvykle bez ohňů, avšak s plamenem v srdci. Však také v těchto dnech vychází jejich nové album „Flame of Rebellion“. Temná, a přesto inspirující show od kapely, která má našlápnuto skutečně výborně, a o níž ještě dozajista uslyšíte, i díky vyhrané redakční podpoře Sparku.

Druhou příčku obsadili NEUROTIC MACHINERY z Tachova. Jejich nátlakový metal se dvěma vládci mikrofonu sonicky roznesl Kabinet Múz na kopytech. Nahuštěné riffy střídala dusivá atmosféra a tachovští nás provedli svým industriálním post-metalovým kolchozem. Nové album „Nocturnal Misery“ již brzy doputuje k vašim uším.

SFB_Neurotic Machinery 3

Třetí příčku obsadila věkem úplně nejmladší čtveřice univerzitních a jednoho gymnaziálního studenta, ENDLESS DRAIN. Z táborské thrash/deathové mlátičky stříkala mladická dravost a hektolitry energie. Nasazení a vervu by mohli mladíci pomalu vyučovat, a pokud jim vydrží, bude to jen další důkaz síly jihočeské scény. Pánové mají vše před sebou a my budeme s napětím sledovat, kam se vypracují. Na cestě vzhůru jim jistě pomůže klip, který při svém vystoupení na Spark Fresh Blood natáčeli.

SFB_Endless Drain 3

Děkujeme kapelám za profesionální výkony a přístup k celé akci, odborné porotě za zodpovědnost, se kterou přistoupila k úkolu a samozřejmě speciálnímu hostu TITANIC, který bravurně završil celý vysoce příjemný večer. Největší dík patří všem fans mladé muziky, kteří se dostavili onen čtvrteční lednový večer do centra Brna.

SFB_Titanic 1
Rozsáhlý report z finále přinese v březnový Spark.

Foto: Radek Šich


Fotogalerie


SFB_Titanic 5
SFB_Titanic 4
SFB_Titanic 3
SFB_Titanic 2
SFB_Titanic 1
SFB 5
SFB_losování 4
SFB_losování 3
SFB_losování 2
SFB_losování 1
SFB_Neurotic Machinery 4
SFB_Neurotic Machinery 3
SFB_Neurotic Machinery 2
SFB_Neurotic Machinery 1
SFB 4
SFB_Purnama 5
SFB_Purnama 4
SFB_Purnama 3
SFB_Purnama 2
SFB 3
SFB_Endless 4_band
SFB_Endless Drain 3
SFB 2
SFB 1
SFB_Endless Drain 2
SFB_Endless Drain
SFB_Purnama 1

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení