Metalová krasojízda COCOTTE MINUTE k debutovému Czeku díky velkému zájmu pokračuje i na jaře

Vydáno: 02.02.2020 00:00 - Czech Blade

V roce 2019 si připomínala a slavila nu-metalová špička COCOTTE MINUTE patnáct let od vydání přelomového debutu "Czeko". Aktuálně kapela zažívá svoje nejplodnější období. Na podzimní turné dorazilo přes 4 000 fanoušků.
Na jaře na tento úspěch skupina naváže původně neplánovaným prodloužením úspěšného tour, aby vyhověla opakovaným prosbám fanoušků a promotérů z měst, na které se na podzim nedostalo.

„Mise dokončena! 4000+ zCZEKOvanejch! Krásná epidemie! Šestnáct nařvanejch večírků s urvanou divou zvěří, kráskama, nějakou tou molekulou rumu a neskutečnou coco-atmosférou. Kdo byl ví, kdo nebyl, ať si koupí prkno a třískne se s ním přes xicht, že vo to přišel,“ pochvaluje si první polovinu úspěšného tažení naší zemí Zeller. A vězte, že máte čeho litovat. Kapele to hraje jak nikdy předtím a posouvá koncertně svoje hity o level výše. Ať už díky nakažlivým riffům, úderným textům nebo charismatickému frontmanovi. To vše navíc bez zbytečných vizuálních efektů. Cocotti dokážou "sejmout" a naprosto si podmanit publikum jenom svojí energií. V pražském Paláci Akropolis byla atmosféra tak strhující, že Zellera to namotivovalo k tomu, aby skočil z balkonu na ruce návštěvníků.

Svoji absenci v docházce ale můžete napravit a zajít na některých koncertů z jarní mise. „Hodně klubů se ozvalo, proč nemaj besídku tý naší chráněný dílny taky u nich. V plánu jsme to sice neměli, ale když už to umíme a Ing. playback s tim taky souhlasí, tak sme na to kejvli,“ komentuje přidání koncertů. Po podzimní sérii, kdy si přizvali k sobě písničkáře Vojtaana, vsadí sami na sebe a vystoupí bez hosta. V nabitém devadesátiminutovém setlistu přehrají více než polovinu opěvovaného alba, ale nebudou chybět ani hity z posledních dvou kritikou opěvovaných počinů "Rituál, kmen a srdce a kmen" a "Veď mě".

Termíny Czeko 15 let tour:
21.2. Děčín (Le Garage Noir)
22.2. Jihlava (Moment)
28.2. Valašské Meziříčí (M-Klub)
29.2. Uherské Hradiště (Klub Mír)
28.3. Frýdek-Místek (Stoun)
3.4. Litomyšl (Kotelna)
4.4. České Budějovice (K2)
17.4. Jablonec nad Nisou (Klub Na Rampě)
18.4. Jaroměř (Bastion N.35)
24.4. Mariánské Lázně (Na Dvorku)
25.4. Litvínov (Attic)

COCOTTE MINUTE se od začátku svého působení na domácí scéně řadí mezi přední rock/nu-metalové kapely. Pod vedením lídra formace Martina Zellera, jehož charakteristický vokál se stal poznávacím znamením skupiny, vydali v roce 2004 úspěšný debut "Czeko". Dva roky nato na něj navázali deskou "Proti sobě" a v letech 2009 a 2010 dvojalbem "Sado Disco". Po pětileté pauze, kdy skupina hibernovala, přišla v roce 2015 s přelomovým comebackovým počinem "Rituál, kmen a srdce a kmen!". Ten COCOTTE MINUTE nahráli naživo před publikem a vydali jako CD i DVD. Album vzniklo za vydatné pomoci fanoušků prostřednictvím serveru HitHit.cz, a následně bylo oceněno jako album roku v anketě Žebřík 2016. Aktuálně má kapela venku EP "Veď mě", které nahrála v roce 2018 v Rakousku pod producentským dohledem Mikea Wolfa. Přelom let 2019/2020 je ve znamení oslav 15 let od již zmiňovaného debutu.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení