DR.DOLL - Pivo, holky a doktoři

Vydáno: 18.02.2020 00:00 - Czech Blade

Parta veselých muzikantů, kteří mají za sebou pestrobarevnou minulost, našla zalíbení v králi žánrů – rock’n’rollu. O vyhoření a novém vzplanutí hovoří za kapelu zpěvák Radim „Radislávek“ Píbil.
Co bylo hlavním impulsem k založení kapely DR.DOLL?
Byl to hlavně podnět chtít udělat změnu co se týče písní a určité aktivity, která v dosavadních kapelách jaksi odeznívala. Syndrom vyhoření alespoň u mě byl na vrcholu, tak proč otálet. S kytaristou Karlosem jsme hráli milion let s kapelou EXIT, která v daném čase byla určitě výborná parta lidí zapálená pro věc. Hráli jsme klasický zábavy a bylo jich jako dost, a to pořád a pořád dokola. Ale zas tak strašný to nebylo, něco se vypilo a holky taky proběhly. (smích) Ovšem něco se i udělalo. Natočila se tři CD s vlastní tvorbou a proběhl i menší záchvěv, co se týká televize a rádií. Pak přišla jakási divná doba a šlo se jinou cestou. Já a Karlos jsme měli zároveň s EXITEM i hudební šraml FRANKENSTEIN, který byl nástrojem na placení složenek a tam taky moc energie neposbíráš. A pak už jenom spojení dvou vyhořelých rockerů a hle, DR. DOLL je na světě.

Hrajete svižný rock’n’roll. Máte předchozí zkušenosti i z jiných žánrů?
Tak to se ví. V minulosti jsme se věnovali celá parta vlastní muzice, která byla dost odlišná…Já zpíval rock, jednu chvíli muzikál pro děti, ale o tom až příště. Karlos ten ujíždí na muzice, která si říká post-grunge, bubeník Dave ten hrál dokonce i crossover a v neposlední řadě nová tvář, což je moravský baskytarista David, tak ten od všeho trochu, to víš, Moravák.

Dozvěděl jsem se, že máte v kapele jakási soustředění, o co jde?
Uffff, co si pamatuju, tak se chvilku hraje a pak se řeší existenční věci kapely. No a s přibývajícím časem a občerstvením se zvyšuje hlasitost rozhovoru a diskuze nabírá na obrátkách a důležitosti. Já jakožto člověk narozený ve znamení raka necouvnu ani o metr, tak bych použil rým od RYBIČEK 48: ,,Neslyšim, co jiný říkaj, já mam svoji pravdu rád“. Inu demokracie, jak má být. No a až se vše vyřeší, tak v klidu odcházíme na jedno.

O čem vypráví songy z vaší nové desky „Do nebe“, kterou jste vydali loni v létě?
Olalááááá, to to letí, jednoduše ti odpovím – o životě. Texty jsou hodně z vlastních životů, a tudíž nic jiného od toho nečekej. Já se držel hodně při zemi, proto na sebe všechno prásknout by nebylo úplně v cajku, ale věřím, že bychom lidi pobavili rozhodně víc. Hodně věcí napsal Karlos, něco já a jedna věc je od bývalého basáka, slováka Braňa, který napsal pecku „25 let“ o rozdělení jejich krásné a vlastně i naší rozkradené země. (smích)

Jak se žije v chlapském kolektivu vaší saxofonistce Martině?
Nežije. Správná otázka, na kterou nezná odpověď nikdo. Martina s námi už nehraje. Vydržela s námi jen na období, kdy se točila deska. Martina se v našem kolektivu romantiků cítila na pohodu, ale odešla zkoušet štěstí někde jinde..., ať už to byla jiná kapela či životní láska. No a my jsme se mohli zase začít víc soustředit na hudební umění. Ale byla výborná parťačka na oslav čehokoli, to jako jo.

Jaké jsou vaše plány do budoucna?
Je to jednoduchý, hrát, hrát a hrát… a bavit lidi. Nás to zatím baví, tak by to mělo být z naší strany na výbornou. Doděláváme zároveň další singly a připravujeme na ně klip. Jen co sleze to bíle svinstvo (sníh), tak jdeme na plac.

Diskografie:
2019 - Do nebe

Vznik: 2017
Místo: Žďár nad Sázavou
Styl: rock’n’roll
Zajímavost: Speciální kapelní soustředění.

Sestava:
Radim Píbil – zpěv
Karlos Sobotka – kytara
David Vozdecký – basa
David Hrůza – bicí

Facebook DR. DOLL





DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení