Básníci nu-metalu COCOTTE MINUTE vypouští temný Vlčí hrad s vraždící Karkulkou

Vydáno: 15.03.2020 04:04 - Czech Blade

„Jakej je pocit když honěj tě vlci za chladný noci?“ ptají se ve staronovém singlu "Vlčí hrad" COCOTTE MINUTE. Již čtvrtý klip ze stále aktuálního EP "Veď mě!" nás zavede do nejhlubšího lesa na Dobříšsko. Pohádku o Červené Karkulce s happy endem ale nečekejte.
Stojí za ní osvědčená autorská dvojice Zeller s Czendálem. „"Vlčí hrad" je jedna z nejsilnějších skladeb z "Veď mě!" a fanoušci si klip hodně žádali“, vysvětluje Czendál, proč padla volba zrovna na tento singl.
„Každý máme v sobě kus vlka a on chce ven“, nabízí vysvětlení významu písně Zeller. „A pokud jsou někde vlci, je jasné, že bez Karkulky a temného lesa by to nebyla ta správná party. Snad jen, že ta naše Karkulka je nějaká divná“ usmívá se Zeller při vysvětlování příběhu klipu.

„Pohádkově“ laděný klip je dílem režiséra Jakuba „Mahdiese“ Mahdala, který stál i za kamerou. Natáčení bral jako výzvu. „Videoklip je postavený na příběhu Karkulky bloudící temným lesem, ve kterém řádí vrah. Hned v první chvilce jsem věděl, že kromě vraždícího vlka musí být v lese nevinná Karkulka s košíčkem a lucernou. Do videoklipu jsme obsadili kapelu, která se snaží utéci před zlem, a Zellera jsme usadili na trůn. Jestli se někomu podaří ho sesadit, se dozvíte v klipu." S kapelou nespolupracoval poprvé. Společně už natočili vizuál k singlu "Czeko" a živák "Shoř teď!". Klipem lehce navazuje na středověký vizuál "Králům koruny".

Netradiční nebylo jen zpracování „pohádky“, ale i způsob financování klipu! Peníze daroval skupině naprosto originálním způsobem recesistický fanoušek. Celou částku předal ve stokorunách v igelitové tašce ze supermarketu.

Cocotte Minute - Vlčí Hrad
Facebook COCOTTE MINUTE


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení